Η στενότερη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των σχολείων αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μοχλό για την ουσιαστική γνωριμία και αλληλοεκτίμηση των παιδιών μας. Στο πλαίσιο αυτό μαθητές του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Τήνου και ήρθαν σε μια δημιουργική επαφή με τους μαθητές του μέσα από πολλές δράσεις και σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων στη διήμερη επίσκεψη, που πραγματοποίησαν στην Τήνο στις 14 και 15 Απριλίου, συνάντησαν τους μαθητές του Γυμνασίου Τήνου με τους οποίους και έδωσαν έναν φιλικό αγώνα μπάσκετ. Ένας αγώνας εξαιρετικά ενδιαφέρων, που ενδυνάμωσε τις σχέσεις όλων των παιδιών.

Αντιστοίχως, οι μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης στην ανάλογη εκδρομή τους στην Τήνο, το διήμερο 22 και 23 Απριλίου, συνάντησαν και αυτοί με τη σειρά τους τούς μαθητές του Γυμνασίου Τήνου με τους οποίους αναμετρήθηκαν υπό φιλικό, πάντοτε, πλαίσιο σε έναν εντυπωσιακό αγώνα βόλεϊ. Η αγωνιστική δράση σ΄ ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στη συνάντηση αυτή και ισχυροποίησε τους φιλικούς δεσμούς των μαθητών μας.

Μια ιδιαίτερη και σπουδαία στιγμή των επισκέψεων αυτών ήταν η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των μαθητών των σχολείων, που ήρθε ως επιστέγασμα των όμορφων στιγμών που έζησαν.

Η πρωτοβουλία αυτή με άξονα την αλληλογνωριμία μαθητών διαφορετικών σχολείων έλαβε χώρα για πρώτη φορά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ένα γεγονός που μας παρωθεί να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.