Σε μια συγκινητική  και ταυτόχρονα δυναμική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2016, στο αμφιθέατρο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,  παραδόθηκε στο Δήμαρχο Τήνου το Πιστοποιητικό Εγγραφής της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.


Τόσο ο Υπουργός, όσο και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η υπεύθυνη των έργων στην Ακρόπολη, αλλά  και η ομιλήτρια εκ μέρους του κ. Φλωράκη, τόνισαν τη σημασία της ένταξης, αλλά  και την περαιτέρω διαχείριση του εγχειρήματος, τόσο για τον τόπο μας, όσο  και για την Ελλάδα γενικότερα.

Μετά τον Υπουργό κ.  Μπαλτά, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχο Τήνου ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας στην πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Τήνου:Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.