Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου

Την Τρίτη, 12-4-2016  επισκεφτήκαμε το μοναστήρι της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στους πρόποδες του Εξωμβούργου.  Εκεί είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τον π. Μάρκο Φώσκολο, ο οποίος μας διηγήθηκε την ιστορία του Εξωμβούργου  από το χθες στο σήμερα. Η εξιστόρηση ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και αντλήσαμε αρκετές πληροφορίες για την αρχαία πρωτεύουσα του νησιού μας.Μείναμε αρκετή ώρα στο μοναστήρι και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία  να παρατηρήσουν τα αρχαία τείχη και τη μορφολογία του βουνού. Επηρεασμένοι και από τα λόγια του Πατέρα , καθένας από τους μαθητές αποτύπωσε  στο χαρτί με τον δικό του τρόπο τις λεπτομέρειες αυτού του τόσο σημαντικού για τον τόπο μας μνημείου.

Συνεχίσαμε περπατώντας ως το γήπεδο της Στενής για να παίξουμε και λίγο ποδόσφαιρο!

Τέλος, επισκεφτήκαμε τη σύγχρονη μονάδα τυροκομικών προϊόντων που λειτουργεί στον Κέχρο από τον περασμένο Μάιο. Το προσωπικό του τυροκομείου μας υποδέχτηκε με χαρά, μας ξενάγησε στον χώρο και μας εξήγησε τα στάδια της παρασκευής του τυριού. Φυσικά, γίναμε κι εμείς τυροκόμοι πλάθοντας  από ένα τυράκι για να το πάρουμε στο σπίτι μας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.