Απάντηση στην Επιστολή του Αντιδημάρχου Τήνου αρμόδιο για θέματα Ύδρευσης - Αποχέτευσης, κ. Κωνσταντίνο Βιδάλη σχετικά με την θολότητα του νερού στο Αγάπη, έστειλε ο κάτοικος του χωριού κ. Πέτρος Αρμακόλας.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Εξαιρετικά όλα αυτά που λέτε όμως το νερό το καταναλώναμε εμείς και όχι εσείς. Πράγματι το masterseal 545 white είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό αλλά αν προσέξετε στην τελευταία σελίδα των τεχνικών χαρακτηριστικών λέει ξεκάθαρα ότι:

Συντήρηση

Εάν το προϊόν εφαρμοστεί σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες από άποψη υδροθερμομετρικού σημείου, π.χ. με χαμηλή σχετική υγρασία, ανέμους και ήλιο, συνιστάται η συντήρηση της μεμβράνης με πλαστικά φύλλα ή ψεκασμό με νερό. Κάθε φορά, το υλικό θα πρέπει να προστατεύεται από την βροχή μέχρι την σκλήρυνσή του. Μετά από 7 ημέρες, το MasterSeal M545 είναι πλήρως σκληρυμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους στεγανοποίησης .

Η δεξαμενή γέμισε νερό αμέσως και δόθηκε προς κατανάλωση άρα δεν καλύφθηκε ο βασικός κανόνας χρήσης με αποτέλεσμα να το πιούμε το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και να προκληθούν μεταξύ άλλων αρκετά περιστατικά γαστρεντερίτιδας.

Δυστυχώς δεν βρήκα γύρω από τη δεξαμενή το γαλάκτωμα αλλά αν κρίνω από αυτό που πρέπει να συνοδεύει το παραπάνω τσιμεντοειδές από την εταιρεία που αναφέρετε και είναι το masterseal 545 part Β χαρακτηριστικά του οποίου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, οι βλαπτικές συνέπειες από την επαφή και μόνο είναι τρομακτικές.

Μάθετε ακόμα αν δεν το γνωρίζεται ότι εγώ προσωπικά κατήγγειλα την θολότητα του νερού και το γεγονός ότι έτρεχε ανεξέλεγκτα η υπερχείλιση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ώρα 1:06μ.μ. στο τμήμα ύδρευσης και συγκεκριμένα στον κ. Ρόκα (τη θέση του οποίου δεν την γνωρίζω αλλά αν δεν ήταν αρμόδιος ας με συνέδεε με κάποιον που ήταν). Γνωρίζω θετικά ότι έγινα καταγγελίες και από άλλους κατοίκους του χωριού τόσο στο τμήμα σας όσο και στην εκπρόσωπο της κοινότητας μας κα Δελατόλα Μαρία η οποία το γνώριζε από το ΣΑΒΒΑΤΟ. Ωστόσο την ΔΕΥΤΕΡΑ το απόγευμα αναγκάστηκα να επικοινωνήσω με τον κ. Δήμαρχο γιατί γνώριζα για το προσωπικό σας θέμα και δεν ήθελα να σας ενοχλήσω και καταλαβαίνετε ότι ο χρόνος πίεζε. Δεν γινόταν να περιμένουμε άλλο και έπρεπε να κάνω κάτι για την υγεία της οικογένειας μου και των συγχωριανών μου.

Σας ευχαριστώ που αναλάβατε την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά εφόσον το νερό ήταν πόσιμο γιατί άδειασε και καθαρίστηκε εκ νέου η δεξαμενή ενώ μπορούσε απλά να γίνουν αυτές οι διευκρινήσεις και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να κοιμόμαστε ¨ήσυχοι¨. Τέλος να σας ενημερώσω ότι το νερό είναι ακόμα θολό.

Πέτρος Αρμακόλας

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.