Ολοκληρώθηκε σήμερα η 1η μέρα του Tinos Food Paths 2016. Μία μέρα γεμάτη γνωριμίες μεταξύ των παρευρισκομένων και των Τηνιακών προϊόντων. Το γαστρονομικό ταξίδι ξεκίνησε το πρωί όπου πραγματοποιήθηκε εργαστήριο για τα αλλαντικά και τα παστά στην τοποθεσία: Κουρσάρος-Ξέμπαρκο - Καμολίνος Ξανά -Φραγκίσκες- Μεσκλιές.

Η συνέχεια άνηκε στο εργαστήριο κονσερβοποίησης (γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες κλπ.) στην τοποθεσία  Lecaffe- Piazza-Σκούνα-Επίλεκτο. Το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου οι ζαχαροπλάστες του νησιού παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τα τοπικά γλυκά. Απογευματινές ώρες έγινε άλλο ένα εργαστήριο αυτή τη φορά για street food βασισμένο σε τι άλλο; στα τοπικά προϊόντα.

Το βράδυ, τον λόγο είχαν τα Cocktails. Οι συνταγές περιείχαν τους πρωταγωνιστές του διημέρου τα τοπικά προϊόντα. Το πάρτι ξεκίνησε μπροστά από τις καφετέριες στην Παλλάδα παρέα με καλή μουσική και πολύ κέφι.

Φωτογραφικό υλικό
Antoinette Milan

Πρόγραμμά 
Πέμπτης 14 Απριλίου

10:00 π.μ.
“Η παράδοση συναντά την καινοτομία”
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Salvas
Σεσκουλοπιτάκια (Νικολέττα Φωσκόλου- Ελένη Σαβιολάκη)
Αρνί Φρικασέ (Ελένη Παλαμάρη-Γιάννης Γαβαλάς)
Λαχανοντολμάδες (Σοφία Ψάλτη-Ρένος Αράθυμος)

20.00 μ.μ.
Ημερίδα- συζήτηση: ''Ανάπτυξη συνεργιών και προώθηση των τοπικών

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Ι.ΤΗ.Π.
Νικολέτα Μακρυωνίτου
Αντζελίνα Καλογεροπούλου
Ειρήνη Σάσσου
Δημήτρης Ρουσουνέλος
Γιώργος Πίττας
Γιώργος Χατζηγιαννάκης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.