Ολοκληρώθηκε χθες το Tinos Food Paths στο νησί της Τήνου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Τήνος προσκάλεσε σεφ, γνωστούς δημοσιογράφους του χώρου, food bloggers για να τους ξεναγήσει στα εντυπωσιακά και όλο αυθεντικότητα γαστρονομικά μονοπάτια της.


Την Τέταρτη 13 Aπριλίου, πρώτη μέρα της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο για τα αλλαντικά και τα παστά στην τοποθεσία: Κουρσάρος-Ξέμπαρκο - Καμολίνος Ξανά -Φραγκίσκες- Μεσκλιές.

Η συνέχεια άνηκε στο εργαστήριο κονσερβοποίησης (γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες κλπ.) στην τοποθεσία  Lecaffe- Piazza-Σκούνα-Επίλεκτο. Το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου οι ζαχαροπλάστες του νησιού παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τα τοπικά γλυκά. Απογευματινές ώρες έγινε άλλο ένα εργαστήριο αυτή τη φορά για street food βασισμένο σε τι άλλο; στα τοπικά προϊόντα.

Το βράδυ, τον λόγο είχαν τα Cocktails. Οι συνταγές περιείχαν τους πρωταγωνιστές του διημέρου τα τοπικά προϊόντα. Το πάρτι ξεκίνησε μπροστά από τις καφετέριες στην Παλλάδα παρέα με καλή μουσική και πολύ κέφι.

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου το πρόγραμμα περιελάμβανε εκδήλωση στο μαγαζί "Salvas" όπου τρεις σεφ μαγείρεψαν μαζί με νοικοκυρές του νησιού.  Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε γεύμα εισηγητών και δημοσιογράφων στην παλιά μονή-σχολείο Ουρσουλινών.

Το απόγευμα στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ολοκληρώθηκε το γαστρονομικό φεστιβάλ με μια ημερίδα-συζήτηση με θέμα την “ανάπτυξη συνεργιών και την προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων”. Με εισηγητές τους Δημήτρη Ρουσουνέλο, Γιώργο Πίτα, Ειρήνη Σάσσου, Αντζελίνα Καλογεροπούλου.

Εμείς πρώτα αφού ευχαριστήσουμε την κ. Antoinette Milan για την διάθεση των φωτογραφιών έπειτα να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου που με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους συνέχισε αυτό το δύσκολο εγχείρημα που ξεκίνησαν το 2015 και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια και καλό αγώνα για την σεζόν που είναι μπροστά μας.  

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.