Το Τήνος Today στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το εγχείρημα "Tinos Food Paths" συνάντησε τον Σύλλογο Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου για μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Tinos Food Path μέρος δεύτερο, ποια τα μηνύματα που αποκομίσατε από την πρώτη διοργάνωση και που σκοπεύει η φετινή; 


Τα μηνύματα που αποκομίσαμε ήταν παραπάνω από θετικά και σίγουρα ενθαρρυντικά. Η προσπάθεια μας αναγνωρίστηκε από την αρχή δίνοντας μας ώθηση να προσπαθούμε να το εξελίσουμε κάθε χρόνο.

Ποια είναι τα στοιχεία που θα επικεντρωθείτε φέτος; 

Για φέτος το Tinos Foodpaths θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση του ανθρώπων που εμπλέκονται με την γαστρονομία του τόπου, πάνω σε καινοτόμες ιδέες και τεχνικές.

Τι καινούργιο θα δούμε στο φετινό διήμερο; 

Για φέτος έχουμε προγραμματίσει γευστικά εργαστήρια – παρουσιάσεις, πάντρεμα παράδοσης με την καινοτομία και θα ολοκληρωθεί με μια ημερίδα-συζήτηση με θέμα την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάπτυξη συνεργασιών.

Τελικά θα καθιερωθεί ένα διήμερο γαστρονομίας κάθε χρόνο στο νησί με το όνομα Tinos Food Path ή κάτι ανάλογο; 

Το Tinos Foodpaths ευχόμαστε να καθιερωθεί και κάθε χρόνο να έχει μια κύρια εκδήλωση, καθώς και διάφορες δράσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, εντός και εκτός της Τήνου.

 Η τοπική επιχειρηματίες του νησιού βοηθάνε στο όλο εγχείρημα; Και αν ναι με ποιους τρόπους;

 Στο φετινό Foodpaths η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματιών, είναι πρωτοφανής. Αξίζει να αναφέρουμε το πλήθος των εθελοντών, οι οποίοι ξεπερνάνε τους 80, κάποιοι απ'τους οποίους δεν ανηκουν στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.

Την ίδια ερώτηση σας την κάναμε και πέρυσι και την επαναλαμβάνουμε. Είμαστε έτοιμοι ως νησί για να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να γυρίσουμε σελίδα στον τομέα της εστίασης;

 Δεν ξέρουμε αν είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα, είμαστε όμως σίγουροι οτι έχει γίνει το πρώτο που δείχνει πολύ σημαντικό. Η οργάνωση του φετινού διημέρου μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας και αυτό φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο κέρδος μας.

Τέλος, θεωρείτε ότι έχουμε χαράξει μια πορεία στον γαστρονομικό τουρισμό; ή τώρα θέτουμε τις βάσεις για να δούμε αποτελέσματα στο μέλλον. 

Γενικά η Ελλάδα χαράζει πορεία στον γαστρονομικό τουρισμό, χρόνο με τον χρόνο. Εμείς, θέτουμε τις βάσεις ώστε σιγά σιγά να χτιστεί στο νησί μας και να καθιερωθεί, η φιλοσοφία του Tinos Foodpaths σε όλους μας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος. Στόχος που θα αναδείξει το νησί μας, σε όλους όσους το επισκέπτονται, ως γαστρονομικό προορισμό.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.