Το www.gastronomos.gr και η Νικολέτα Μακρυωνίτου πραγματοποίησαν αφιέρωμα στο Τιnos Food Paths 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο νησί στις 14 και 14 Απριλίου. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Στα γαστρονομικά μονοπάτια της Τήνου, για δεύτερη χρονιά, 13 και 14 Απριλίου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Τήνος μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στα εντυπωσιακά και όλο αυθεντικότητα γαστρονομικά μονοπάτια της. Μια ομάδα ανθρώπων της γεύσης ενώνεται ξανά σαν γροθιά, για να αποδείξει σε όλους τη νοστιμιά της συνέργειας και την ομορφιά που έχει το ταξίδι όταν έχεις καλή παρέα! «Νοικοκυρές και γνωστοί, διακεκριμένοι σεφ μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους και δημιουργούν καινοτόμες γεύσεις εμπνευσμένες από το νησί μας.

Σας περιμένουμε όλους, στις 13 και 14 Απριλίου στη Τήνο», λένε οι ίδιοι, προσκαλώντας μας να παρακολουθήσουμε ανοιχτά εργαστήρια για τα παστά και τα αλλαντικά, την κονσερβοποίηση (αλείμματα, γλυκά, μαρμελάδες), το street food και το cocktail, και να παρακολουθήσουμε την ημερίδα-συζήτηση για την ανάπτυξη συνεργιών και για την προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.


Το πρόγραμμα αναλυτικά:

 Τετάρτη 13/04

10:00 π.μ.  ''Μεταποίηση τοπικά παραγόμενων προϊόντων και καινοτομία'' ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Κουρσάρος-Ξέμπαρκο-Φραγκίσκες- Μεσκλιές  Εισηγήτρια: Γιάννα Μπαλαφούτη  12 μ.μ. ''Εξελίσσοντας την παραδοσιακή αλλαντοποιία'' ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Lecaffe- Piazza-Σκούνα-Επίλεκτο Εισηγητής: Γρηγόρης Χέλμης 2 μ.μ. Πλατεία Αγ. Γεωργίου ''Τα γλυκά του τόπου μας'' (Παρουσίαση) ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Εισηγητές: Οι ζαχαροπλάστες της Τήνου 4 μ.μ. “Street food βασισμένο σε τοπικά προϊόντα” ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Μεταξύ μας-Παλιά Παλλάδα-Νούφαρα-Συκουτρής-Αίθριο Εισηγητές: Βασίλης Αλβανίδης- Κωνσταντίνος Σιωπίδης 8 μ.μ. "Εδώ είναι το ταξίδι" Τοπικό και Διεθνές: το μπαρ, το νέο προξενείο της εθνικής γαστρονομίας ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Καφετέριες Παλλάδα Εισηγητής: Μιχάλης Μένεγος

Πέμπτη 14/04

10:00 π.μ. “Η παράδοση συναντά την καινοτομία” ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Salvas Σεσκουλοπιτάκια (Νικολέττα Φωσκόλου- Ελένη Σαβιολάκη) Αρνί Φρικασέ (Ελένη Παλαμάρη-Γιάννης Γαβαλάς) Λαχανοντολμάδες (Σοφία Ψάλτη-Ρένος Αράθυμος) 20.00 μ.μ. Ημερίδα- συζήτηση: ''Ανάπτυξη συνεργιών και προώθηση των τοπικών προϊόντων" ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Ι.ΤΗ.Π. Αντζελίνα Καλογεροπούλου Ειρήνη Σάσσου Δημήτρης Ρουσουνέλος Γιώργος Πίττας Γιώργος Χατζηγιαννάκης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.