Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς»
Ψήφισμα

Στην Τήνο και στο Δημοτικό Κατάστημα Πανόρμου σήμερα 06-05-2016 ημέρα  Παρασκευή  και ώρα 10.00 π.μ. και μόλις αναγγέλθηκε ο θάνατος του Ιωάννη Καρδαμίτση συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο για να λάβει απόφαση επί του παρακάτω μοναδικού θέματος:

ΘEMA ΜΟΝΟ: Λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος  μετά το άγγελμα του θανάτου του Ιωάννη Καρδαμίτση.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερησίας διάταξης είπε τα εξής:

«Σας κάλεσα σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, για να σας ανακοινώσω την οδυνηρή είδηση του θανάτου του Ιωάννη Καρδαμίτση, ο οποίος γεννήθηκε στα Υστέρνια Τήνου, γιος του επίσης δασκάλου Κωνσταντίνου Καρδαμίτση.

Ο Ιωάννης Καρδαμίτσης, πέραν του σημαντικού παιδευτικού του έργου, ακολουθώντας την μακρά οικογενειακή παράδοση προσφοράς στον τόπο μας, κατέγραψε και διέσωσε την παράδοση του νησιού μας, μέσα από τα τρία βιβλία του και τις δεκάδες συνεργασίες του στην Εφημερίδα ¨ΥΣΤΕΡΝΙΩΤΙΚΑ¨.

Μέσα από τα κείμενα και τα σχέδια του αείμνηστου διδασκάλου μας, προβάλλεται  ο πολιτισμός της Έξω Μεριάς Τήνου στα χρόνια της προβιομηχανικής κοινωνίας.

Υποδειγματικά σεμνός συνέχισε αντάξια και αθόρυβα το πολύτιμο λαογραφικό έργο του πατέρα του Κωνσταντίνου Νικολάου Καρδαμίτση.

Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θεωρώ υποχρέωσή μου, σαν  ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης του έργου του, να σας ζητήσω να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει.

O Πρόεδρος πρότεινε και έγιναν ομόφωνα αποδεκτά τα εξής: 
1.- Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια, του Προέδρου  &, των μελών του Διοικητικού  Συμβουλίου, στους συγγενείς του εκλιπόντος.
2.- Να ονομασθεί μια οδός του οικισμού Υστερνίων σε οδό «Ιωάννη Καρδαμίτση, Διδασκάλου» μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων.
3. Να διοργανωθεί εκδήλωσης τιμής για τον μεταστάντα στο εγγύς μέλλον
4.- Να δημοσιευθεί το παρόν στο τύπο και να ανακοινωθεί από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                      
Σίμος  Ορφανός
Δήμαρχος Τήνου

Τα Μέλη του Δ. Σ                                                                  
Εμμανουήλ Σώχος –  Σκαλκώτος Σταύρος
Κροντηράς Παναγιώτης
Δανούσης Κωνσταντίνος
Ζαλώνη Ελπίδα - Μαρμαρινός Πέτρος - Βίδος Γεώργιος
Καγιώργης Φίλιππος – Τσακίρη Ευαγγελία
Σαλταμανίκα Μαργαρίτα – Καγιώργης Φραγκίσκος
Τριανταφύλλου Οριάνου Νικολέττα      

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.