Από την Τετάρτη 1η, Ιουνίου η Τήνος θα χάσει τον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. Όμως, με σημερινή της ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναφέρει πως ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αναπροσαρμόζεται από 23% σε 24%, αλλά δεν επέρχεται καμία αλλαγή στους δύο μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 13% και 6%.

Βάσει των νέων διατάξεων όπως αναφέρει η Γ.Γ.Δ.Ε, ο μειωμένος κατά 30% συντελεστής ΦΠΑ αναπροσαρμόζεται από 16% σε 17% σε όσα νησιά θα ισχύει το ευνοϊκό καθεστώς μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016. Στη βάση αυτή αποσαφηνίζεται πως από την 1η Ιουνίου καταργείται η μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Για τα νησιά Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σκιάθο, η ΓΓΔΕ διευκρινίζει πως η κατάργηση ισχύει ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2015. Τέλος, σε σχέση με το διαμορφούμενο συντελεστής ΦΠΑ για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα η ΓΓΔΕ ξεκαθαρίζει πως αυτός αναπροσαρμόζεται από το 18,70%, στο 19,35% στην τιμή λιανικής πώλησης.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.