πηγη: www.lifo.gr

Το πρότζεκτ της κατοικίας στην Τήνο με στέγη μία πισίνα που καθρεπτίζει τη θάλασσα και μοιάζει να χάνεται στον ορίζοντα του Αιγαίου, είδε για πρώτη φορά τη δημοσιότητα το 2015 και είχε αρχικά παρουσιαστεί στην Ελλάδα μέσα από το LIFO.gr.

To ρηξικέλευθο σχεδιαστικά σπίτι με την πισίνα, είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια των εντύπων και Μέσων με αυστηρά αρχιτεκτονικό περιεχόμενο, και μέσα σε λίγα 24ωρα είχε γίνει viral, έκανε το γύρο του κόσμου σε mainstream ιστοσελίδες και όλοι μιλούσαν για μια από τις εντυπωσιακότερες πισίνες της Ελλάδας και του κόσμου.Το έργο ''Mirage'' του διακεκριμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associated Architects μόλις πρόσθεσε άλλο ένα βραβείο στο δυναμικό του. Η κατοικία στην Τήνο βραβεύτηκε από το περιοδικό The Plan στην κατηγορία Future Villas, την ημέρα της έναρξης της 15ης ∆ιεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής - La Biennale di Venezia, στα πλαίσια του συνεδρίου International Perspective Architecture Forum στο Lido της Βενετίας.


Στο συνέδριο αυτό που συμπεριλαμβάνει πλήθος ομιλιών και workshops, κύριοι ομιλητές φέτος υπήρξαν, η διευθύντρια των βραβείων Pritzker Price of Architecture, Martha Thorne, ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Manuel Aires Mateus καθώς και ο Peter Rich.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.