Ενημερωτικό δελτίο εξέδωσε ο Σύλλογος "Φίλοι του Πρασίνου" στην Τήνο με αφορμή τις νέες τους δράσεις που έγιναν καθώς και τα σχέδια που υπάρχουν για άμεσο χρονικό διάστημα. 


Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως ο Σύλλογος μας από τις αρχές Μαρτίου έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα  καθαρισμού των παραλιών, το κλάδεμα και το άσπρισμα των κορμών χιλιάδων δέντρων που έχει φυτέψει και μεγαλώσει όπως κάνει με συνέπεια από το γενέθλιο έτος λειτουργίας του πριν 41 έτη.

Φέτος, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας δέντρων, ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας  να υιοθετήσουν όσα δέντρα θα μπορούσε ο καθένας ενισχύοντας αφενός το σύλλογο μας αλλά κυρίως  συμβάλλοντας στον καλλωπισμό και στην προστασία του πολύτιμου περιβάλλοντος μας.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και συγκινητική και η ιδέας της υιοθεσίας έγινε εφαρμογή στην πράξη με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα .

Οι παραλίες των Κιονίων  του Αγίου Μάρκου του Σταυρού της Αγκάλης, του Αγίου Φωκά έχουν ήδη αλλάξει μορφή.  Τα δέντρα καλοκλαδεμενα πλέον και  με ασπρισμένους τους κορμούς αναβαθμίζουν αισθητικά τις παραλίες μας υπογράφοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα όπως φαίνεται και στις εικόνες που ακολουθούν.

Παραλία Αγίου Φωκά


Οι παραλίες και οι δενδροστοιχίες του νησιού μας όμως είναι αμέτρητες και η αναβάθμιση τους είναι για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα που οφείλουμε να το κερδίσουμε. Απαιτεί σκληρή δουλειά, εθελοντική παρουσία  και οικονομική στήριξη  προκειμένου να δρέψει καρπούς και να μας αποζημιώσει όλους κάνοντας μας υπερήφανους με το αποτέλεσμα που  θα φέρει.

Καλούμενους τους Τήνιους πολίτες και όσους αγαπούν στ' αλήθεια την Τήνο μας να συνεχίσουν την συγκινητική τους ανταπόκριση ώστε να ενδυναμώσουμε περαιτέρω το πρόγραμμα υιοθεσίας των δέντρων μας . Για κάθε δέντρο απαιτείται προσφορά μόλις ενός (01) ευρώ ενώ η ευεργεσία του αποτελέσματος είναι  πολλαπλή μέσο αυτής της δράσης .Υιοθετήστε όσα δέντρα μπορείτε αξίζει πραγματικά αυτή η προσπάθεια.

Για τους συλλόγους μας εκφράζουμε επιπρόσθετη έκκληση για προσφορά υιοθέτησης  100 δέντρων έκαστος  ώστε να έχει την χαρά ενός άμεσου και ορατού αποτελέσματος  στην παραλία, στη  δεντροστοιχία,  στο χωριό που αντιστοιχεί ο τομέας δράσης του συμβάλλοντας μέσο αυτής της προσφοράς στην ανάπτυξη του προγράμματος  υιοθεσίας.

Αγκάλη

Η αγαστή συνεργασία μας με το Δήμο και τους συλλόγους του νησιού μας μπορεί και οφείλει να πετύχει για το καλό του τόπου μας δίνοντας αφενός το καλό παράδειγμα και κληροδοτώντας  μέσα σε τόσο δύσκολες συγκυρίες μια καλύτερη παρακαταθήκη για τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά μας  

 Ολοκληρώνοντας θα  θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά 

1.Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου για την συνεχή και πολλαπλή στήριξη προσφέροντας εκτός των άλλων τα απαιτούμενα υλικά και εργαλεία

2.Την Διοικούσα Επιτροπή του Π.Ι.Ι.Ε.Τ για την ουσιαστική φροντίδα με την οποία περιβάλλει το σύλλογο μας όλα αυτά τα έτη αλλά και για την επιχορήγηση 1000 ευρώ για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού 

3. Την Αδελφότητα Τηνίων εν Αθήναις για την διαχρονική στήριξη του συλλόγου μας αλλά και για την επιχορήγηση του ποσού των 250 ευρώ για τη επίτευξη του  ίδιου σκοπού Ξέχωρες ευχαριστίες στα μέλη και φίλους μας οι οποίοι είναι με την μακρόχρονη συμπαράσταση τους η ψυχή του συλλόγου μας

Τέλος νοιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του συλλόγου μας κο Ψάλτη Ιωάννη και διάμεσου αυτού όλης της οικογένειας του για την δωρεά- παραχώρηση  ιδιοκτησίας αγροτεμαχίου 10 στρεμμάτων στην θέση Ξαβνί Tριαντάρου προκειμένου να λειτουργήσει ως  χώρος εναπόθεσης όλων των ξύλων που προκύπτουν από τα χιλιάδες κλαδέματα . Η συγκεκριμένη παραχώρηση είναι λυτρωτική δια την διευθέτηση του άνωθεν σκοπού μια και το θέμα της έλλειψης χώρου αλλά και του ζητήματος των σκουπιδιών παρέμενε και παραμένει τεράστιο. 

Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στις επάλξεις με όλες μας  τις δυνάμεις και αρωγούς εσάς για όλα όσα δεσμευόμαστε και κάνουμε πράξη.

Κιόνια

Δρόμος Κιονίων

Παραλία Σταυρού
Παραλία Σταυρού
Παραλία Αγίου Φωκά

Με Τιμή,
Το Δ.Σ του Συλλόγου

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΨΑΛΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΛΕΒΑΝΤΗΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ: ΒΙΔΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
                   ΓΚΙΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
                   ΛΕΒΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.