Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου την ακόλουθη εκδήλωση:

• Κυριακή 22 Μαΐου (ώρα 19:00): Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης, με τίτλο «Το τηνιακό πολιτιστικό τοπίο», σε επιμέλεια Πάολας Παλαβίδη. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής των παιδιών και των ενηλίκων που συμμετείχαν δωρεάν σε ειδικά σχεδιασμένο εικαστικό εργαστήρι, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Με όχημα την τέχνη, και αντλώντας έμπνευση από το χαρακτηριστικό τηνιακό τοπίο, με τους μύλους, τους περιστεριώνες, τις ξερολιθιές, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να συνδέσουν το φυσικό περιβάλλον με τον άνθρωπο και τα έργα του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά (10:00-18:00), εκτός Τρίτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ (από τις 10:00 έως τις 18:00).

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.