Η Σαντορίνη και η Τήνος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι οι περιοχές της Ελλάδας από τις οποίες θα ξεκινήσει φέτος η μάχη για την μείωση της πλαστικής σακούλας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας που ορίζει ότι από τον προσεχή Νοέμβριο θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία μείωσης του αριθμού τους.

Όπως ενημέρωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Τήνου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην Τήνο στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Η Σαντορίνη και η Τήνος ξεκινάνε το πρόγραμμα ενώ οι δύο δήμοι έχουν υποβάλει αίτημα στον ΕΟΑΝ, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε θα χορηγήσει από μία μεγάλη πάνινη σακούλα σε κάθε οικογένεια και το εκπαιδευτικό υλικό με τις δημοτικές αρχές να αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των κατοίκων.

Παράλληλα έχουν ήδη γίνει επαφές με τα σούπερ μάρκετ για περιορισμό της χρήσης σε πλαστικές σακούλες και τον καθορισμό αντιτίμου γι΄αυτές.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.