Εδώ και λίγες μέρες η Τήνος ξεκίνησε την ανακύκλωση γυαλιού. Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή-Κελλιά Τήνου τοποθέτησε δίπλα στους κάδους απορριμμάτων τις λεγόμενες καμπάνες.

Η εν λόγω προσπάθεια που θα την αναλύσουμε παρακάτω, σίγουρα, θα αποτελέσει μια μικρή λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί το νησί της Τήνου, ενώ ο ερχομός της ολοκληρωμένης  ανακύκλωσης στην Τήνο θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στο σοβαρό πρόβλημα του νησιού.

Λίγα Λόγια για τις «καμπάνες» του γυαλιούΗ Κοιν.Σ.Επ. συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή εξοπλισμού 40 κάδων τύπου καμπάνας χωρητικότητας 1 τόνου περίπου η κάθε μία, 80 τσάντες για τη συλλογή των γυάλινων φιαλών και 100 τσάντες για την συλλογή ανακυκλώσιμων προϊόντων. Το γυαλί που θα συγκεντρώνεται θα μεταφέρεται στην Αθήνα για το διαχωρισμό και τη θραύση του με σκοπό να ξαναχρησιμοποιηθεί στην υαλουργία.

Έτσι, η Κοιν.Σ.Επ. θα μπορεί οργανωμένα πλέον, να διαχειρίζεται και να ανακυκλώνει μετά το χαρτί, το πλαστικό ,το αλουμίνιο το λευκοσίδηρο και τα τηγανέλαια , ακόμα ένα ανακυκλώσιμο προϊόν, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της Τήνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.