Η ομάδα χειροτεχνίας του Συλλόγου Γυναικών, μετά οκτώ (8) μήνες (Οκτώβριος –Μάιος) αναστέλλει τις δραστηριότητες της και ξεκινά πάλι στις αρχές Οκτωβρίου 2016.

Η ομάδα πέρυσι και εφέτος είχε φιλοξενηθεί αρχικά στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Παλλάδας κατόπιν αποφάσεως της επιτροπής του Ναού  ύστερα από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου μας .Την Επιτροπή και τον εφημέριο του Ναού τους ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία.

Όταν όμως η αίθουσα που στεγάζεται ο Σύλλογος μας (κάτω από το Γυμνάσιο ) τακτοποιήθηκε, το Δ.Σ αποφάσισε η ομάδα μας να μεταφερθεί εκεί. Έτσι τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε στη αίθουσα του Συλλόγου, η οποία είναι πολύ μικρότερη αλλά πιο ζεστή και συντροφευμένη. Το Δ.Σ μερίμνησε για την αγορά  σόμπας για τα κρύα απογεύματα του χειμώνα, καφετιέρας και βραστήρα για να πίνουμε τον καφέ, το τσάι το κακάο κ.λ.π. Όσο για τα κουλουράκια και τα γλυκίσματα τα φρόντιζαν κάθε φορά και άλλη κυρία της συντροφιάς.
Περάσαμε όμορφες, ζεστές ώρες δουλεύοντας  και διασκεδάζοντας. Μια ομάδα, μια παρέα με συζητήσεις, ανέκδοτα, γέλια, ιστορίες …..

Οι δραστηριότητες μας ξεκίνησαν σε πολλούς τομείς
1) σε παραδοσιακό κοφτό κέντημα
2)σε ανακυκλώσιμα και ειδικά
α) ανακυκλώσαμε τα άχρηστα για την κουζίνα μας ταψιά, τηγάνια, πιάτα πιατέλες  με την μέθοδο του ‘’decoupage’’ με όμορφες χαρτοπετσέτες πάνω στις επιφάνειές τους, τις οποίες είχαμε καλύψει με τσόφλι αυγού. Έγιναν όλα πολύ όμορφα διακοσμητικά για τα σπίτια μας  και
β) ανακυκλώσαμε τα γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδα, μέλι ή οτιδήποτε άλλο σε ωραία κηροπήγια στολίζοντας τα με δαντέλλες, κορδόνια,  σπάγκο, πέρλες, πολύχρωμες  κορδέλες κ.λ.π. Αυτά διδάχτηκαν από την κ. Γαρυφαλλιά Πλυτά , μέλος του ΔΣ .

3) σε πλέξιμο, εδώ κάτω από την διδασκαλία και την επίβλεψη της κ. Βέρας Κανακάρη, όσες επέλεξαν να ασχοληθούν, έφτιαξαν πολύ όμορφα πουλόβερ, γιακάδες, γάντια, εσάρπες, μπλούζες, ζακέτες, παιδικά κ.λ.π και

4) σε παραδοσιακό  Τηνιακό φιλέ. Η έμπειρη σ' αυτό κ. Βέτα Μεταξά δίδαξε το δυχτάκι και το κέντημα σε όσες το διάλεξαν για να συνεχίσουν την παράδοση μας. Πολύτιμη ήταν και συνδρομή της κ. Σοφίας Ψάλτη, μέλους του Δ.Σ που μας εφοδίαζε με ωραία πλεκτά σχέδια .

Λίγο πιο κάτω θα δείτε φωτογραφίες της κυρίας Antoianette Milan ,την οποία ευχαριστούμε, από τα έργα μας και πιστεύομε ότι αυτά θα γίνουν πόλος έλξης για να μας επισκεφθούν τον Οκτώβριο  και  άλλα μέλη μας . Εμείς θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε !!! Όλο το Δ.Σ  σας εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!!! και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ !!!!!!!!

Για το Δ.Σ
Γαρυφαλλιά Πλυτά 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.