αναδημοσίευση: www.steni-tinos.gr

Με αρκετό κόσμο στο χωριό και στις ακολουθίες των ημερών του Πάσχα πέρασε η Μεγάλη Εβδομάδα. Ο καιρός παρά τις καλές διαθέσεις των πρώτων ημερών δεν αποδείχθηκε σύμμαχος  παρά το προχωρημένο της ημερομηνίας της φετινής γιορτής. Η Μεγάλη Παρασκευή βροχερή, το Μεγάλο Σάββατο αέρας και κρύο ειδικά το βράδυ, την Κυριακή ήλιος και συννεφιά εναλλάξ,  με τον άνεμο συνήθως  κατά ριπάς. Τις αλλαγές στη διάθεση του καιρού δεν υιοθέτησε ο κόσμος  που γιόρτασε με κατάνυξη


και όρεξη όπως κάθε φορά.


Με το πέρας του εσπερινού της Αγάπης την Κυριακή ακολούθησε το έθιμο της επίσκεψης σε όλα τα σπίτια του χωριού, όπως γίνεται αδιάλειπτα εδώ και χρόνια. Φυσικά δεν ήταν το μόνο έθιμο που τηρήθηκε. Τα τριμπόνια της Στενής ήταν πάλι εκεί, να δώσουν το δικό τους χρώμα στη γιορτή και να θυμίσουν σε όλους ότι το κακό ξορκίζεται …με κρότο.


Η έτερη ενορία του χωριού μας του  Αγίου Νικολάου, όπως είχαμε ενημερώσει, διοργάνωσε και πασχαλινό γλέντι το οποίο βάστηξε μέχρι το βράδυ με πολύ κόσμο. Ελπίζουμε να έχουμε τις επόμενες ημέρες περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τις ημέρες αυτές στα χέρια μας, το οποίο και θα ανεβάσουμε άμεσα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.