Έτοιμη να ξετυλίξει το κουβάρι των έμμεσων φόρων είναι η κυβέρνηση με το νέο λογαριασμό των 1,8 δις ευρώ που αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι Τετάρτη στη Βουλή. Από 1η Ιουνίου έως και την 1η Ιανουαρίου ετοιμάζονται 13 νέα «χτυπήματα» που αφορούν σχεδόν σε όλη την γκάμα των έμμεσων φόρων.

H Τήνος αποχαιρετά το μειωμένο ΦΠΑ

Στο πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η αφαίρεση του μειωμένου ΦΠΑ από τα νησιά. Από την 1η Ιουλίου – όπως ορίζει το Μνημόνιο αν και ορισμένες πηγές δεν αποκλείουν το μέτρο να εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου 2016- χάνουν την έκπτωση στους συντελεστές του ΦΠΑ τα εξής νησιά : Τήνος, Σύρος, Θάσος, Άνδρος,  Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόνησσος και Σίφνος.

Να θυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα νησιά δεν ήταν στην λίστα του Οκτωβρίου '15 όπου έγινε η αφαίρεση του μειωμένου ΦΠΑ από τη Ρόδο,  τη Σαντορίνη, την Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο και τη Σκιάθο.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.