Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος που έγινε στο Νησί της Τήνου του Εξωμεριά Trail Race η διοργανωτική επιτροπή επιστρέφει με το Tinos Marble Trail: Exomeria που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Νησί του Αιόλου.

Στην περιοχή της Έξωμεριας,24 χλμ από το λιμάνι της Τήνου, με θέα το Αιγαίο Πέλαγος, εκεί, που συναντάται η ιστορία και η καλλιτεχνική παράδοση της τέχνης του μαρμάρου. Το 2016 η τηνιακή μαρμαροτεχνία εντάχθηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Unesco.


Πέτρα και μάρμαρο λοιπόν είναι τα δύο βασικά στοιχεία που συνθέτουν τις διαδρομές που θα τρέξουν οι αθλητές, διασχίζοντάς μέσα από τα μονοπάτια ένα υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης και αρχιτεκτονικής από άκρη ως άκρη.

Ο κάθε αθλητής θα έχει την ευκαιρία να αντικρίσει γραφικούς οικισμούς, καλντερίμια, πέτρινα αλώνια, εντυπωσιακές ξερολιθιές ,ανεμόμυλους, μοναστήρια και ξωκλήσια.

Επίσης θα ζήσει την εμπειρία να περιπλανηθεί μέσα από παλαιά λατομεία, ερειπωμένους λιθόκτιστους οικισμούς και κατάλευκους περιστεριώνες.

Τα παραπάνω συνδυάζονται μοναδικά με το άγριο φυσικό τοπίο της περιοχής με τις απότομες χαράδρες, τις όμορφες παραλίες και τις βραχώδεις ακτές.

Η Διοργανωτική επιτροπή έχει εξασφαλίσει για τους αθλητές και τους συνοδούς οικονομικές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στη διαμονή. Έτσι γίνεται πιο προσιτή η επίσκεψη σας στο νησί της Τήνου για να ζήσετε την μοναδική εμπειρία τρέχοντας στα μαγευτικά μονοπάτια του Τηνιακού Βορρά.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.