Ελάτε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου, να κάνουμε μαζί μια μουσική αναδρομή, στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, την Τρίτη, 14 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ.

Πρωταγωνιστούν τα παιδιά της ΣΤ' Τάξης του σχολείου, με την συμμετοχή των παιδιών της Α' τάξης.

Παλιός ελληνικός κινηματογράφος… Πόσο παλιό όμως είναι κάτι που εξακολουθούμε να το βλέπουμε μέχρι σήμερα με την ίδια προσοχή σαν να είναι η πρώτη φορά; Τι  είναι άραγε αυτό που ακόμα και σήμερα μας μαγεύει και μας καθηλώνει όταν βλέπουμε παλιές ελληνικές ταινίες;

Μήπως η ασπρόμαυρη εικόνα; Μήπως οι πρωταγωνιστές με τις απίστευτες ατάκες τους που τους κάνουν επίκαιρους όσο ποτέ; Μήπως αυτή η διαχρονικότητα αφού κατόρθωσαν να μεγαλώσουν
γενιές και γενιές με τις ίδιες ταινίες; Η μουσική; Ο αυθορμητισμός;

Το πηγαίο χιούμορ….; Αυτά τα  ερωτήματα μας οδήγησαν  στην επιλογή  του θέματος της φετινής
Γιορτής  Λήξης .  Ένα ¨κολάζ¨ από διαλόγους, τραγούδια, χορό και δραματοποιήσεις θα περάσουν από μπροστά μας σαν ταινία παλιού σινεμά.

Μια αυθεντική βιωματική προσέγγιση όχι από ηθοποιούς, αλλά από τα παιδιά της Στ’ τάξης με τη βοήθεια των μαθητών  της Α’ τάξης σε σκηνοθεσία όχι του Αλέκου Σακελάριου ή  του Γιάννη Δαλιανίδη αλλά των δασκάλων τους , οι οποίοι με  υπομονή  διαμόρφωσαν ένα αυθεντικό θεατρικό κείμενο και προετοίμασαν τα παιδιά για τη σημερινή γιορτή αλλά και για το προσωπικό τους ταξίδι στην  «Ιθάκη» τους.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.