Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την ονοματοδοσία του Δημοτικού Σχολείου Υστερνίων. Με τον πρόεδρο του σώματος κ. Ιωάννη Σιώτο να αναφέρει: «Αν και έχει χυθεί πολύ μελάνι και εξήγησα την θέση μας, εντούτοις είμαι υποχρεωμένος για την διαφύλαξη του κύρους και αξιοπρέπειας του σώματος να επανέλθω στο θέμα.» 

Από τον κ. Σιώτο στην αρχή διαβάστηκε και τονίστηκε το έγγραφο που στάλθηκε από τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Yστερνίων. Στη συνέχεια ανέφερε πως δέχθηκε τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου της Τ.Κ. Υστερνίων κ. Μαλακατέ για την συγκεκριμένη απόφαση και ότι βρίσκει σύμφωνο τον Σύλλογο Υστερνιωτών, γεγονός που διαβεβαίωσε και ο επικεφαλής της μειοψηφίας, κ. Παναγιώτης Κροντηράς.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας (πρώην Κοινοτάρχης Υστερνίων), κ. Μιλτιάδη Πρωτόπαπα συνάντησε τους απόγονους του Κωνσταντίνου και Ιωάννη Καρδαμίτση. Οι οποίοι τόνισαν ότι τους βρίσκει σύμφωνους και είναι ικανοποιημένοι από την συγκεκριμένη απόφαση, με την όποια αναθεώρηση της, να θεωρείται προσβολή.

Τέλος, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ., για να επαναφέρει το θέμα θα πρέπει να έχει εγγράφως τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου της Τ.Κ. Υστερνίων, του Συλλόγου Υστερνιωτών, και κυρίως των απογόνων Καρδαμίτση. Αλλιώς να συγκληθεί λαϊκή συνέλευση από την Τ.Κ. Υστερνίων σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: O Εμμανουήλ Σώχος για την ονοματοδοσία του Σχολείου των Υστερνίων
Διαβάστε επίσης: Επιστολή κ. Δανούση για την ονοματοδοσία του Σχολείου των Υστερνίων

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.