Η Τήνος διαθέτει πλέον ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης - ανακύκλωσης γυαλιού. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενη μας ανάρτηση, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή-Κελλιά έχει τοποθετήσει σε διάφορα μέρη του νησιού μπλε καμπάνες για την συλλογή γυαλιού.

Μάλιστα, η Κοιν.Σ.Επ. παρέλαβε πρόσφατα άλλες 10 καμπάνες χωρητικότητας 1,5 τόνου η κάθε μια. Έτσι λοιπόν καλείται η τοπική κοινωνία του νησιού  - ιδιώτες και επαγγελματίες - να αγκαλιάσουν με την ίδια προθυμία και το νέο εγχείρημα όπως αξιέπαινα έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Θυμίζουμε, πως το γυαλί που θα συγκεντρώνεται θα μεταφέρεται στην Αθήνα για το διαχωρισμό και τη θραύση του με σκοπό να ξαναχρησιμοποιηθεί στην υαλουργία.

Η εν λόγω προσπάθεια σίγουρα, θα αποτελέσει μια μικρή λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί το νησί της Τήνου, ενώ ο ερχομός της ολοκληρωμένης  ανακύκλωσης στην Τήνο θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στο σοβαρό πρόβλημα του νησιού.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.