Την απάντηση του έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, κ. Ιωάννης Σιώτος στο πρόσφατο δελτίο τύπου του Κοινού Τηνίων με αφορμή την ονοματοδοσία στο Σχολείο των Υστερνίων (διαβάστε εδώ).


«Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός.» Μάνος Χατζιδάκις

Αξιότιμε συνάδελφε της ελάσσονος μειοψηφίας (ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ) έχω υποστηρίξει επανειλημμένως ότι για το συμφέρον του τόπου τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να επιλύονται στην αίθουσα συνεδριάσεων. Επιπροσθέτως, γνωρίζετε ότι τιμώντας τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. βρίσκομαι καθημερινά στο Δημαρχείο και δη στο γραφείο του Δ.Σ. και έχω δώσει το δικαίωμα να με καλούν οι συνάδελφοι μου για οιαδήποτε θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων μου και εκτός ωραρίου στο κινητό μου τηλέφωνο (επαληθεύστε την ακρίβεια των λεγομένων μου με την κ. Αλβέρτη – Κουσουνάδη, την οποία διαδεχτήκατε προσφάτως στο Δ.Σ.).

Αν και κατανοώ βέβαια την επιθυμία σας για τυχόν δημοσιότητα ή δημιουργία εντυπώσεων ή επίδειξη μικροπολιτικής, εν τούτοις, ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου είστε (επίσης) υποχρεωμένος να αναχαιτίζετε «τα ξεκατινιάσματα» που υποβαθμίζουν το κύρος του Δ.Σ. και όχι να τα «δημιουργείτε».

Το θέμα, λοιπόν, της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σχολείου Υστερνιών συζητήθηκε μαζί και με τα άλλα τέσσερα θέματα, κατόπιν συναίνεσης του σώματος για το συμφέρον του Δήμου μας και δη για λόγους προαγωγής του κοινού (τοπικού μας) συμφέροντος (ήτοι αποδοχή επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ, πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών κλπ.), καθότι κύριε συνάδελφε αυτή θα πρέπει να είναι η αποστολή του Προεδρείου αλλά και όλων εμάς των δημοτικών συμβουλών. Γι’ αυτό μην κυνηγάτε μάγισσες και μην ασκείται κακόπιστη και κακόβουλη κριτική !!!

Ειδικότερα, το ζήτημα της ονοματοδοσίας εισήχθη στο προηγούμενο Δημοτικό μας Συμβούλιο δυνάμει του έγγραφου του Εκπροσώπου της Τ.Κ. Υστερνιών κ. Ιακώβου Μαλακατέ, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Ιωάννη Καρδαμίτση (θεωρήθηκε δε ότι η συζήτηση του τον Ιούνιο θα ήταν όψιμη), γεγονός που γνωστοποιήθηκε από το γραφείο του Δ.Σ. στους συναδέλφους (γι’ αυτό ήταν γνώστης ο κ. Κροντήρας του ζητήματος). Μάλιστα, ειπώθηκε στην προκείμενη συζήτηση (από τους κκ. Μαλακατέ και Κροντηρα) ότι όχι μόνο το εν λόγω αίτημα βρίσκει σύμφωνο το Σύλλογο Υστερνιωτών Τήνου αλλά ήταν και πρόταση δική του η ονοματοδοσία αυτή.

Περαιτέρω, όπως θα πρέπει να γνωρίζετε ως γραμματέας του Δ.Σ. η τηλεοπτική κάμερα βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις για την πληροφόρηση των πολιτών και δεν δύναται να καταγράφει με απόλυτη λεπτομέρεια τη συζήτηση. Οι συνεδριάσεις μας μαγνητοφωνούνται λεπτομερώς από ειδικό μηχάνημα και απομαγνητοφωνούνται πλήρως από αξιόπιστη προς τούτο εταιρεία, αποτελώντας τα επίσημα πρακτικά, τα οποία και αναμένω (ανυπόμονα) για να αποδειχθεί ότι έπραξα τα δέοντα.

Κύριε συνάδελφε ελάτε να μιλήσουμε λογικά αφού ξέρετε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε. Υπάρχει πάντα χώρος για ένταση και διαφωνία αλλά η αποστολή του Πρόεδρου του Δ.Σ. είναι να παράγει ενότητα μέσα από τις αντιθέσεις. Ελάτε να ενώσουμε τις γνώσεις μας και το νεανικό μας πάθος για το καλό του νησιού και όχι για την αύξηση της τηλεθέασης. Σε αντίθετη περίπτωση θα μου επικαιροποιησετε τη σκέψη του S.T. Coleridge ότι «η βασική άμυνα των αδύναμων μυαλών είναι να κατηγορούν χωρίς λόγο».

Τήνος, 01.06.2016

Με εκτίμηση
Γιάννης Σιώτος
Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Τήνου

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.