Ο Ιούνιος σιγά-σιγά οδεύει προς το τέλος του και βρισκόμαστε για τα καλά στην τουριστική περίοδο. Μια περίοδο που όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού την περιμένουν για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του χειμώνα.

Με ανοδικές τάσεις


Μη έχοντας στην κατοχή μας τα επίσημα στοιχειά της επιβατικής κίνησης (αριθμός αφίξεων και αναχωρήσεων), με μια πρώτη ματιά μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα το πρόσημο ήταν θετικό σε σχέση με τον περσινό μήνα και την έλλειψη ισορροπίας και αβεβαιότητας που υπήρχε στην Χώρα.

Οι επαγγελματίες του νησιού σε σχετικές ερωτήσεις που τους κάναμε, μας ενημέρωσαν ότι ναι μεν ήταν καλύτερα από πέρυσι αλλά ο τζίρος είναι μειωμένος, κάτι απόλυτα λογικό με το αν αναλογιστούμε πως τα οικονομικά μέτρα της συγκυβέρνησης που ήρθαν και έρχονται, έχουν πλήξει τον Έλληνα πολίτη.

Οι αγορές των επισκεπτών από τα τουριστικά μαγαζιά του νησιού είναι μειωμένες με τα δωράκια του 1€ και 2€ να δίνουν δυναμικό «παρών».

Μεγαλύτερη η κίνηση τα Σαββατοκύριακα

Στο τομέα της διαμονής η υψηλότερη κίνηση καταγράφτηκε στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπου η πληρότητα στην Χώρα του νησιού έφτασε στα 87% σύμφωνα με γνωστό διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων. Όπως μας τονίζουν άνθρωποι του χώρου, η μεγαλύτερη κίνηση καταγράφτηκε τα Σαββατοκύριακα και στη συνέχεια τα τριήμερα (Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή).

Ο Ιούλιος όπως μας τόνισαν ξενοδόχοι του νησιού δείχνει να ξεκινάει δυνατά, και ελπίζουν –όπως όλοι μας- να έχει την ανάλογη συνέχεια.

Τι περιμένει η Τήνος τον Ιούλιο

Σίγουρα το πρώτο δεκαπενθήμερο θα δείξει ο Ιούλιος της προθέσεις του. Από εκεί και πέρα μετά της Αγίας Πελάγιας η κίνηση θα είναι αυξανόμενη (λογικά).  Σίγουρα αυτό που περιμένουμε είναι το τι θα γίνει με το κλείσιμο ή μη της παραλιακής ζώνης (το παρακολουθούμε στενά και θα σας ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο).

Πολλά τουριστικά γραφεία έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους την Τήνο κι αυτό το καλοκαίρι ενδεικτικά να αναφέρουμε (Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α.). Ελπίζουμε ο Ιούλιος να κινηθεί ανοδικά και να μην θυμίζει τον περσινό «μαύρο» μήνα.  

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.