Για την έκτη χρονιά λειτουργίας του Μουσείου, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε έργα από την ενότητα "Στοιχεία για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων", έργα που δημιουργήθηκαν με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης που οργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την ευκαιρία των 85 χρόνων του καλλιτέχνη και παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο το Χειμώνα.

Στη δεύτερη αίθουσα, χώρος αυτοβιογραφικών κειμένων, προσθέσαμε το πορτραίτο της μητέρας του καλλιτέχνη, που ζωγράφισε το 1956.

Στην τρίτη αίθουσα, έργα καμωμένα στη Ρώμη και το Παρίσι μεταξύ 1958-1963, την εποχή που ο καλλιτέχνης αναζητούσε την ταυτότητά του στο χώρο της Τέχνης.

Προβάλλεται  η συνομιλία του Τσόκλη με τον Θανάση Λάλα που πραγματοποιήθηκε κατά την τιμητική βραδιά που του αφιερώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για το “Τι, το Πώς και  το Γιατί της  δημιουργίας”.      
                                                                     
Επίσης, παρουσιάζονται τα προσχέδια από το έργο “Σίσυφος” που πραγματοποιήθηκε κι αυτό και παρουσιάστηκε το 2015 στην Fondazione Alberto Burri, στην Ιταλία.

Στο χώρο του καφενείου παρουσιάζονται έργα εμπνευσμένα από το τοπίο της Τήνου, του 1992 Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 18:30 – 20:30

https://www.facebook.com/tsoclismuseum.gr
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00- 14:00 και 18:00- 21:00
Τρίτη κλειστά

Σχόλια:

3 comments:

 1. Το Μουσείο Κώστα Τσόκλη αποτελεί ένα ακόμη Ιερό της Μούσας , το οποίο φιλοξενεί κυρίως έργα του ιδίου προσφέροντας καινοτόμα εναύσματα στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας - η Τέχνη του καλύπτει σχεδόν έναν αιώνα άρα μπορεί να θεωρηθεί διαχρονική - και ασφαλώς μεριμνά για την προστασία και ανάδειξη της τηνιακής πολιτιστικής παράδοσης , ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στην διαμόρφωση του Τριγωνικού καλλιτεχνικού σχήματος που διασυνδέει την Οξωμεριά με την Μεσα μεριά με κορυφαία κορφή το ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού που εδρεύει στην την Χώρα του νησιού. Παρακαλώ τους ιδρυτές του συγκεκριμένου Μουσείου να με ενημερώσουν για τον χρόνο και τρόπο που δημιουργήθηκε , αν λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση , και τις πηγές συντήρησης του οικοδομήματος και την αντιμετώπιση των πάγιων και αναλώσιμων αναγκών του . Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία ευχόμενη μια ακόμη saison πλήρη από αξιόλογες και ωφέλιμες για την αναβάθμιση του καλλιτεχνικού και μορφωτικού επιπέδου του κοινού του .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπερα σας. Απ οσα ξερω ιδρυθηκε κατοπιν συνεργασιας του καλλιτεχνη με τον δημο τηνου. Ο δημος εβαλε το κτηριο και ο καλλιτεχνης εβαλε τα εργα του και εκανε την ανακαινιση και επεκταση του κτηριου. Οι πηγες συντηρησης προερχονται παλι απ οσα ξερω απο το εισιτηριο που κοβεται στην εισοδο

   Διαγραφή
 2. Ποια είναι η Νομική του Υπόσταση , λειτουργεί ως Ν.Π.Ι.Δ η ως Ν.Π.Δ.Δ. . και αν ο Δήμος διέθεσε το κτήριο γιατί φέρει το όνομα του Καλλιτέχνη επειδή φιλοξενεί έργα του και το χρησιμοποιεί και ως κατοικία του ??? Τα έδοδα πιος τα ελέγχει ? Αντιλαμβάνομαι ότι απαντάτε εξ ων γνωρίζετε ... .. Το θέμα πρέπει να ερευνηθεί και να τεθεί υπό συζήτηση . Ευχαριστώ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.