Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
25 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου 2016

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού σας προσκαλεί στα εγκαίνια της  έκθεσης Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ, το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8 μ.μ.

Η αναδρομική αυτή έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη εντάσσεται στη σειρά Προς Τήνο που διοργανώνει το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού για τρίτη χρονιά και εστιάζεται στο έργο του Βλάση Κανιάρη (1928-2011), ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες που έδρασαν μεταπολεμικά.


Η ζωγραφική και τα εικαστικά μέσα του Βλάση Κανιάρη συνομιλούν με πολλά διαφορετικά ρεύματα της μεταπολεμικής τέχνης, όπως η αφαίρεση, ο νέος ρεαλισμός, η εννοιολογική τέχνη, και η Arte Povera. Ιδιαίτερα γνωστός έγινε για τις κατασκευές και τις εγκαταστάσεις με τις φιγούρες-ανδρείκελα, δηλαδή τους συρμάτινους σκελετούς που έντυνε με παλιά, σκισμένα και πολυφορεμένα ρούχα.

Η έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη στο Ι.ΤΗ.Π. είναι η πρώτη που διοργανώνει ελληνικό ίδρυμα μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δει τη δουλειά ενός πρωτοποριακού καλλιτέχνη και να την κρίνει βάσει των σημερινών κοινωνικοπολιτικών συνθηκών.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος με κείμενα και συνεντεύξεις των Βαγγέλη Αγγελή, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Χριστόφορου Μαρίνου, Μπία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, Μάνου Στεφανίδη, Κώστα Χριστόπουλου. Η έκδοση του καταλόγου έγινε χάρη στην χορηγία του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Χορηγοί της έκθεσης: Karavias Art Insurance,  Fast Ferries

Επιμέλεια έκθεσης: Χριστόφορος Μαρίνος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.