Χθες την νύχτα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί της Τήνου και συγκεκριμένα στην λαγκαδιά που είναι κάτω από το Χωριό του Μουντάδο μέχρι το φράγμα της Βακέτας.

Τα αίτια ακόμα είναι άγνωστα. Η φωτιά ξεκίνησε  μετά τις 16:00 το μεσημέρι. Η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού με τρία οχήματα και 12 πυροσβέστες βρέθηκαν στο σημείο και έδιναν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες.

Μετά τις 19:45 όπου ο αέρας «ηρέμησε» έστω και για λίγο, κατάφεραν οι πυροσβέστες μαζί με εθελοντές να περιορίσουν την πυρκαγιά σε μικρότερα μέτωπα. Στις δώδεκα το βράδυ η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας να παραμένουν στο χώρο για ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Σήμερα, βρεθήκαμε στο χώρο -όπου ήταν εφικτό- και απαθανατίσαμε τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά.  Τέλος, να αναφέρουμε ιδιαίτερη προσοχή απ' όλους τις επόμενες 2-3 μέρες γιατί λόγω ισχυρών ανέμων υπάρχει μεγάλο κίνδυνος νέας πυρκαγιάς στο νησί.

Τήνος Τοday: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες μας που μας έστελναν συνεχώς φωτογραφικό υλικό. Τον Ραφήλ Απέργη με την αποστολή βίντεο και την Πυροσβεστική υπηρεσία Τήνου για την άμεση ενημέρωση.

Θυμηθείτε το χρονικό της φωτιάς


Σχόλια:

1 comments:

  1. νασαι καλα βαγγελη και εσυ με το tinostoday που μας ενημερωνεις για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.