Η Τήνος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανάπτυξη στον Αθλητικό Τουρισμό. Πολλές αθλητικές δράσεις έγιναν και θα γίνουν στο νησί προσελκύοντας αθλητές από κάθε γωνιά, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του Εξωτερικού.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε: Το Tinos Running Experience που διοργάνωσε χθες ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου (διαβάστε περισσότερα), που κάθε χρόνο είναι ποιοτικά καλύτερο και ποσοτικά αυξανόμενο με βάση την προσέλευση των αθλητών στους αγώνες του.  Τα καλοκαίρια, 2013 πραγματοποιήθηκε ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος Τήνου, 2014 το Έξωμερια Trail Race και το Tinos Running Experience το οποίο έλαβε χώρα και το 2015.

Το 2016 εκτός του Tinos Running Experience που πραγματοποιήθηκε (με κάποιες νέες καινοτομίες), θα έχουμε και την εμφάνιση του Tinos Marble Trail Exomeria, που πρόκειται για την συνέχεια του Εξωμεριά Trail Race με διοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου-Πανόρμου, το Σύλλογο Βεναρδιανών και τον Σύλλογο Μαρλά- Μαμάδου. Σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Τέλος, τον Μάιο πραγματοποιήθηκε στα Υστέρνια το Tinos Challenge.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τα μονοπάτια που διαθέτει το νησί. Που είναι γνωστά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

O αθλητικός τουρισμός παρουσιάζει μια ταχύτατη ανάπτυξη όχι μόνο στην Τήνο αλλά και στον παγκόσμιο τουριστικό κλάδο. Οι τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, ποικίλουν από εκείνους που κάνουν αποδράσεις Σ/Κ αναζητώντας ενδεικτικά την ποδηλασία και το τρέξιμο έως τους αθλητές που ταξιδεύουν από προορισμό σε προορισμό.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.