Μια σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε στο νησί μας  στις 11 Ιουνίου.

Οι  δύτες της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Υδροναύτες», σε συνεργασία με το κέντρο κατάδυσης του Κώστα Θωκταρίδη και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥΔΕΣΥΣ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε καθαρισμό του παλιού λιμανιού της Τήνου, από κάθε είδους απορρίμματα, μέσω, όπως προαναφέρθηκε, εξειδικευμένων, πιστοποιημένων επαγγελματιών δυτών.


Η δράση αυτή ήρθε να συνδράμει την προσπάθειά μας για την στήριξη της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος συνέδραμε ο Δήμος Τήνου, το Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου, το Λιμεναρχείο Τήνου, καθώς και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση της Τήνου για την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Καλλονή-Κελλιά».

Η εκδήλωση αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού οι δύτες αφαίρεσαν από το λιμάνι απορρίμματα που για χρόνια ήταν αφημένα στον πυθμένα του λιμανιού.

Στα  θετικά της διοργάνωσης αξίζει να αναφέρουμε, ότι τόσο ο κόσμος όσο και τα παιδιά που παρακολούθησαν την εκδήλωση, κατάλαβαν το νόημα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος .

Είμαστε πρόθυμοι και παρόντες σε αντίστοιχες δράσεις μιας και εκτός από το πρακτικό κομμάτι του καθαρισμού, σχετίζονται απόλυτα και με την όλη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ανακύκλωσης.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.