«Ένα αστέρι διηγείται» λέγεται το παραμύθι της Λίζας Πενθερουδάκη, εμπνευσμένο από το ποίημα του Κ. Καβάφη «Ιθάκη». Πέντε Τήνιοι καλλιτέχνες συνταξιδεύουν μαζί της.

Ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος, γλύπτης, ο Χρήστος Σανταμούρης, γλύπτης και χαράκτης, ο Λευτέρης Κρητικός, υφαντής, ο Ριχάρδος Φώσκολος, γλύπτης και η Αναστασία Χατζίρη, ζωγράφος και χαράκτρια εμπνευσμένοι από το παραμύθι δημιούργησαν τα δικά τους έργα, αποδεικνύοντας ότι οι τέχνες μεταξύ τους συνεργάζονται.

Στις 20 Ιουλίου, στις 8.30 στον εκθεσιακό χώρο HABITART (Τριαντάρος Τήνου) οι ΣΥΝΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ συναντιούνται για να εκθέσουν την δουλειά τους και να παρουσιάσουν το παραμύθι που τους ενέπνευσε.

Και επειδή κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εμπειρία του πολιτισμού, συνεργάστηκαν με τα πέντε Δημοτικά σχολεία της Τήνου, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου τους, και να γράψουν την δική τους ιστορία με θέμα «Ταξιδιώτης στην δική μου Ιθάκη».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.