Έκθεση ζωγραφικής Κώστας Λάκης
Τήνος | 17 έως 31 Ιουλίου 2016 | Υστέρνια Δημοτικό Σχολείο
Dreamer's Room

Όταν τα μάτια κλείνουν και το σώμα αφήνεται στο ταξίδι του ύπνου, εικόνες, ιστορίες, άνθρωποι, έρχονται, εμφανίζονται και ταξιδεύουν το μυαλό, με μαγικές διαδρομές, με καταστάσεις απροσδόκητα γοητευτικές και παράδοξες.

Το συνειδητό, το υποσυνείδητο, ο φόβος, η επιθυμία, το ανεκπλήρωτο, στριμώχνονται αδιάκριτα στα δωμάτια, στην σκέψη και παίζουν μαζί μας. Έτσι είναι τα όνειρα, με διάρκεια τόση, όση αντέχουμε.

Τα όνειρα που λυτρώνουν, που δημιουργούν, που αγγίζουν το άπιαστο της ζωής, που κατασκευάζουν νέα ταξίδια, νέα μοίρα, νέες αλήθειες.Τα έργα της έκθεσης είναι τρισδιάστατες εικαστικές κατασκευές - κουτιά - με διάφορα υλικά και σπάνια χαρτιά από λεξικά και χάρτες του 1900. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από 19:00 εως 22:00

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου 2016.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας  Λάκης έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την ζωγραφική, την εικονογράφιση, την γραφιστική, το θέατρο την σκηνογραφία και την συγγραφή κειμένων.

Είναι εισηγητής στον τομέα εκπαίδευσης  της Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Απασχόλησης ανηλίκων και ενηλίκων με έμφαση στη ζωγραφική, τις κατασκευές, το σωματικό θεατρικό παιχνίδι και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό.

Έχει στο ενεργητικό του 11 ατομικές και 5 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.
Παράλληλα από το 2009 ασχολείται με το θέατρο σαν ηθοποιός, με σπουδές στον  θεατρικό αυτοσχεδιασμό, και την οργάνωση θεατρικού παιχνιδιού.
Έχει συνεργαστεί  ως σκηνογράφος  και ενδυματολόγος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Συνεργάζεται και αρθρογραφεί με την Καστοριανή εφημερίδα “Οδό”.

Από το 2011 δημιουργεί ένα πρωτοποριακό καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης το “BREATH” (ανάσα) και οργανώνει σεμινάρια σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων, διδάσκοντας ζωγραφική,  κατασκευή μικρών γλυπτικών έργων, θεατρικό αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιχνίδι.

Εκθέσεις ζωγραφικής

[Ατομικές Εκθέσεις]
1993 >Gallery Mangos, « Άνθρωποι και εικόνες», Αθήνα.
1997 >Gallery Κιβωτός, «Πικρές Ιστορίες Πασπαλισμένες με Ζάχαρη Άχνη», Αθήνα.
1998 >Gallery Ορφέας« Σε μαγικά παραμύθια κυλά ο νούς και χάνετε», Λαμία.
2000 >Gallery Κιβωτός, «Ειδονολάτρες και συναφί ξωτικά», Αθήνα.
2009 >Gallery Κιβωτός, «Επιλεκτική Μνήμη», Αθήνα.
2010 >Gallery Genesis, «Μετέωρες Στιγμές», Αθήνα.
2013 >Δημοτική Πινακοθήκη Καστοριάς «Η Σάρκα της Μνήμης», Καστοριά. Υπό την αιγίδα του δήμου Καστοριάς.
2013 >Gallery Planet Spen «Prova Generale», Aθήνα.
2014 >Gallery Planet Spen «Το Σόι μου 2», Αθήνα.
2015>Gallery Genesis, «H Σάρκα της Μνήμης 2», Αθήνα.
2016 >Δημοτική Πινακοθήκη Καστοριάς «Με το βλέμμα στη λίμνη», Καστοριά. Υπό την αιγίδα του δήμου Καστοριάς.

[Ομαδικές Εκθέσεις]
2003 >Gallery Zoυμπουλάκη (χορηγός Jacobs- Παυλίδη), «Τα όνειρα του καφέ» τρισδιάστατη κατασκευή με χαλκό και ακρυλικό, Αθήνα.
2006 >Cow Parade Athens, «Μία κομψή κυρία – αγελάδα», επιζωγραφισμένο γλυπτό από Fiber Glass, χορηγός της αγελάδας το MEGA tv, Aθήνα. Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.
2012 >Gallery Genesis, με επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού και θέμα «Ένα Σάββατο στην Αθήνα», Aθήνα.
2014 >CheapArt διοργάνωση, « Το Σόι μου 1», Θεσσαλονίκη. Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
2015 >Gallery Planet Spen , έργα εμπνευσμένα από το βιβλίου του συγγραφέα Βαγγέλη Προβιά «Τα μαύρα παπούτσια της παρέλασης», Αθήνα.

[Συνεργασίες]

2002 - 2015 >Εικονογράφηση εξώφυλλων στις εκδόσεις Καστανιώτη,Κάκτος, Δελφίνι, Κοράλλι.
2014/'15/'16 >Ανάθεση από την Αμερικάνικη Πρεσβεία για μία σειρά ιστοριών με τίτλο του project: «Ίχνη/Traces» (το project ολοκληρώνετε σε 12 ιστορίες). Αφορά Έλληνες που δημιούργησαν στην Αμερική και πρόσφεραν στην Ελλάδα. Παρουσίαση των ιστοριών στο site της Αμερικάνικης πρεσβείας http://mosaiko.gr/eng/

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.