Ας ξεκινήσουμε λίγο διαφορετικά την συγκεκριμένη ανάρτηση. Έλεος πια με τις φωτιές. Δηλαδή, αν το νησί είχε μεγάλη βλάστηση τι θα γινόταν; Λοιπόν με δεδομένο ότι δεν γίνεται όλες αυτές οι φωτιές να είναι από φυσικά αίτια, κάποιο ανθρώπινο χέρι επεμβαίνει κάπου. Κύριοι, το νου σας, θα κινδυνέψουν ζωές με αυτά που κάνετε (βλ. χθεσινή φωτιά στα Υστέρνια). Το  νου σας, το νησί προσπαθεί να κάνει άλμα κι εσείς το αμαυρώνετε με την εικόνα του με τις φωτιές.


Οπότε, έχουμε και λέμε, περισσότερες από 8 φωτιές σε μόλις 20 μέρες. Η πρώτη ήταν 21 Ιουλίου στην λαγκαδιά κάτω από τον Μουντάδο, ακολούθησε μια φωτιά σε οικόπεδο εντός πόλεως και την ίδια μέρα μια στο χώρο του Δήμου Τήνου (που εναποθέτει τα ογκώδη απορρίμματα). Μετά ξεκίνησαν οι φωτιές στο χωριό της Καλλονής.

Η πρώτη ήταν 26 Ιουνίου πάνω από το χωριό και η δεύτερη λίγες μέρες μετά σε ένα μεγαλύτερο μέτωπο πιο πέρα στο δρόμο προς την Αγία Μαρίνα. Ταυτόχρονα υπήρχε άλλη μια στο δρόμο προς την Χώρα. Πριν λίγες ημέρες είχαμε στον Κρόκο και χθες είχαμε την μεγάλη φωτιά στα Υστέρνια (διαβάστε εδώ) καθώς και νωρίτερα άλλη μια στον Άγιο Ρωμανό όπου κατασβέστηκε γρήγορα.

Συνοψίζοντας, μιλάμε για 8 φωτιές στην Τήνο σε λιγότερο από ένα μήνα. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε πως τα προηγούμενα καλοκαίρια είχαμε το πολύ ένα ή δύο πύρινα μέτωπα. Τι έγινε άραγε φέτος και έχουμε τόσα κρούσματα φωτιάς; Γιατί άραγε όλα τα πύρινα μέτωπα μαίνονται μετά τις 11:00 το βράδυ; Γιατί πάντα Σάββατο πρέπει να έχουμε τον ίδιο "χαβά";

Κύριοι, ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια:

2 comments:

  1. Θα αποφυγω τον σχολιασμο των πυρομανων εδω. Σκεφτομαι πως μπορουμε να αποφυγουμε την επαναληψη των εμπρησμων. Στην Αθηνα ειχα παρατηρησει οτι υπηρχε ομαδα εθελοντικης πυροπροστασιας. Απλοι πολιτες που εκαναν περιπολια. Δεν ξερω τι εκπαιδευση χρειαζεται. Θα ρωτησω. Μπορουμε να ξανουμε ισως κατι τετοιο. Με μια ακτινα καλυψης 5-10km απ εκει που μενουμε για κανενα τριωρο-τετραωρο ο καθενας. Πειτε και ο υπολοιποι ιδεες.
    Άιχερ Ματθαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάρκος Μανουσάκης11 Ιουλίου 2016 - 4:48 μ.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα και θέτω εαυτόν ως εθελοντή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.