Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Τήνου αναφορικά με τις παραλίες που του νησιού που χαρακτηρίστηκαν natura και δεν μπορούσαν να δημοπρατηθούν (Κολυμπήθρας & Λειβάδας). Τελικά, η λύση βρέθηκε και οι παραλίες θα παραχωρηθούν στους ενδιαφερομένους μετά την επίσημη πλέον σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Το Δελτίο τύπου αναφέρει:
Όπως ήδη είναι γνωστό σε όλους, φέτος για πρώτη φορά από το 2000 βρεθήκαμε μπροστά σε αδιέξοδο όσον αφορά την παραχώρηση με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού για τις θαλάσσιες περιοχές που τελούν υπό καθεστώς ειδικής προστασίας (natura 2000), τόσο το νησί μας όσο και στα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια.

Μετά από μια μακρά και διαρκή επικοινωνία μας – τηλεφωνική και γραπτή - με τα αρμόδια Υπουργεία και τις αντίστοιχες υπηρεσίες αυτών, σήμερα  ενημερωθήκαμε από το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Σύρου ότι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας έδωσε την επίσημη πλέον σύμφωνη γνώμη του αναφορικά με την παραχώρηση των εν λόγω τμημάτων.

Όσον αφορά το νησί μας  πρόκειται για τα τμήματα αιγιαλού στην περιοχή Κολυμπήθρα, Αποθήκες και Λειβάδα και οι περαιτέρω ενέργειες για την εκμίσθωση τους ανήκουν πλέον (ήδη από 1/6/2016) στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Σύρου, το οποίο και μας διαβεβαίωσε ότι θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους δυσκολίες οι οποίες είναι απόρροια καθαρά λανθασμένης συνεργασίας των  αρμόδιων υπουργείων.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.