Μετά από τις απαραίτητες ενέργειες και την συνεργασία του Προέδρου της Τ.Κ. Ιάκωβου Μαλακατέ, ο Σύλλογος Υστερνίων έκανε αίτηση για την παραχώρηση του χώρου της παλιάς βιβλιοθήκης στον Δήμο Τήνου.

Στόχος να δοθεί ζωή σε ένα χώρο που ήτανε ερμητικά κλειστός για 12 χρόνια.

Μάιος 2016. Στόχος επιτεύχθηκε.Η βιβλιοθήκη επισκευάστηκε, βάφτηκαν τοίχοι και πορτοπαράθυρα. Αγοράστηκαν ράφια, μας πρόσφεραν βιβλία, επιτραπέζια, πολυμηχάνημα, περιμένουμε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες και ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους για ηρεμία, μελέτη και παιχνίδι.

Μια γωνιά του χωριού των Υστερνίων με πολλές αναμνήσεις ανοίγει τις πόρτες της και σας περιμένει όλους. Τα παιδιά που μένουν μόνιμα ώστε να περάσουν μερικές ώρες συντροφιάς όταν βρέχει και κάνει κρύο, αλλά και το καλοκαίρι τα παιδιά που κάνουν διακοπές τη μεσημεριανή ώρα για χαλάρωση.

Ο Σύλλογος του χωριού μέσω της εφημερίδα "Υστερνιώτικα Νέα" ζητάει από τους "Υστερνιώτες" να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή γιατί αποδέκτες είναι όλοι. Με σεβασμό σε όσους κόπιασαν και πρόσφεραν όσα θα βρουν μέσα στο χώρο. Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει "Φεύγοντας αφήνετε καθαρό το χώρο και στη θέση τους ότι χρησιμοποιήσατε".

Σας περιμένουμε και σας ευχαριστούμε!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.