Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος κ. Άγγελος Τριπολιτσιώτης με τον Πυραγό Τζώρτζη Ιάκωβο, επιθεώρησαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τήνου, χωροταξικής αρμοδιότητας τους.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν αρχικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τήνου, όπου συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο, Επιπυραγό Παναγιώτη Μαυραγάνη, καθώς επίσης και με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, επικεντρώθηκε και έδωσε κατευθύνσεις σε θέματα αναφορικά με την εγρήγορση των υπαλλήλων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τον επαγγελματισμό που διακατέχει ως Πυροσβεστικό Σώμα, την ορθή ενημέρωση των πολιτών από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους σε θέματα που άπτονται αρμοδιότητος αποστολής του Π.Σ., καθώς επίσης η διατήρηση της γέφυρας συνεργασίας με τους όλους εμπλεκόμενους φορείς προς όφελος των συμπολιτών μας.Στην συνέχεια συναντήθηκε πρωτίστως με τον Δήμαρχο Τήνου Κο Σίμο Ορφανό και στην συνέχεια με την υποψήφια Βουλευτή των Κυκλάδων Κα Βιργινία Μπαϊμπά, όπου το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι συνεχόμενες πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα όχι τυχαία στο νησί της Τήνου προκαλώντας αναστάτωση τόσο στους Δημότες αλλά και στους επισκέπτες του νησιού, καθώς και ο τρόπο αντιμετώπισης τους, επίσης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται για την Επιχειρησιακή ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος κ. Άγγελος Τριπολιτσιώτης πρόσθεσε ότι όλοι δημότες του Νησιού θα πρέπει συμβάλλουν από την πλευρά τους στον τομέα της πρόληψης καθώς στην κοινή προσπάθεια που γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση των Δασικών πυρκαγιών.

Καθ’ όλη την διάρκεια των ως άνω συναντήσεων υπήρξε δέσμευση από όλους για την συνέχιση της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα καθώς και την δέσμευση ότι θα πρέπει να υπάρχει περαιτέρω αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ρύθμιση και υλοποίηση και επίλυση επιμέρους θεμάτων που έχουν προκύψει και αφορούν την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε τοπικό επίπεδο.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.