Αναρτήθηκε χθες στο σύστημα της Διαύγειας η απόφαση σχετικά με ρυθμίσεις κυκλοφορίας στη χερσαία ζώνη λιμένα Τήνου και το διάστημα πεζοδρόμησης αυτής. Όπως γράφουμε τις τελευταίες μέρες η παραλιακή ζώνη Τήνου θα κλείσει από την Παρασκευή 15 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου.


Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρει

Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι, το 2015 με μία αρκετά δύσκολη απόφασή μας δεν προχωρήσαμε στην πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού του Λιμένα Τήνου. Ένας από τους λόγους ήταν η οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα μας ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή των capital controls.Ήδη κύριοι συνάδελφοι, βρισκόμαστε στο μήνα Ιούλιο και ερχόμαστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε αν πρέπει ή όχι να πεζοδρομήσουμε την παραλία και αν ναι τα σημεία εφαρμογής, οι ώρες και η διάρκεια της πεζοδρόμησης. Στο σημείο αυτό επισημαίνω ότι έχουμε δεχτεί ένα έγγραφο από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Τήνου όπου ζητάει να γίνει η πεζοδρόμηση και φυσικά έχουμε πολλά μηνύματα και από επισκέπτες του νησιού μας όπου επιθυμούν την εφαρμογή του μέτρου. Βέβαια υπάρχουν και αρκετές αντίθετες απόψεις. Η πρότασή μου λοιπόν είναι να γίνει πεζοδρόμηση από τις 15 Ιουλίου 2016 έως 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες από 21:00 έως 00:30 και από SUPER MARKET ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ έως ΠΥΡΣΟ. Επίσης προτείνω οι χώροι στάθμευσης στους προβλήτες Π1 (ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ) και Π2 (ΕΛΛΗ) να χρησιμοποιούνται για στάθμευση χωρίς τη δυνατότητα να μπορεί να μπει ή να φύγει το όχημα.

Όσον αφορά τα TAXI της οδού Τριών Ιεραρχών προτείνω να μην κινούνται μέσα στον πεζόδρομο αλλά να αλλάξουν κατεύθυνση διαφυγής προς τον περιφερειακό και να δημιουργηθεί (όπως πάντα) θέση στάθμευσης στη δυτική (προς τη θάλασσα) λωρίδα από ΚΟΥΡΣΑΡΟ έως ΠΥΡΣΟ και να κινούνται μόνο μέσα σε αυτή. Η ανατολική λωρίδα θα είναι πεζοδρομημένη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» και την εισήγησή του και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο άκουσε την εισήγηση του Προέδρου, έλαβε υπόψη τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», και αφού έκανε διαλογική συζήτηση και τοποθετήθηκαν οι παρόντες διατυπώθηκε εκ νέου πρόταση για την πεζοδρόμηση έως την καφετέρια –μπάρ «Κουρσάρος» και την απαγόρευση στάθμευσης στην προβλήτα Π1(«Ποσειδώνιο») κατά την διάρκεια της πεζοδρόμησης.

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία

Να απαγορευτεί η διέλευση όλων των οχημάτων στην παραλιακή οδό της χερσαίας
ζώνης λιμένα Τήνου από τις 21:00 έως 00:30 για το διάστημα από τις 15/07/2016 έως 15/09/2016 από το σημείο Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλος» έως την καφετέρια –μπάρ «Κουρσάρος».

Εξαίρεση αποτελούν τα ζωήλατα οχήματα βάσει της υπ’άρ.44/2016 (αρθ.6 παρ.6) .
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της πεζοδρόμησης η προβλήτα Π1 θα μείνει ελεύθερη από σταθμευμένα οχήματα ενώ η Π2 θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

Ο κος Αποστολόπουλος Βασίλειος μειοψήφησε τονίζοντας ότι για να υπάρχει πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού πρέπει να εφαρμοστεί ο Ν.4150/13 άρθρο 45.

Οι κύριοι Βασιλοπούλου Μαρία και Λάσκαρης Δημήτριος ψήφισαν « παρών».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.