Το «Κοιτώντας τη Σελήνη ανάποδα» είναι η ποιητική συλλογή της Μαρίας Μελανίτη, ένα χρονολογικό σμίξιμο ποιημάτων που έγκειται στην ιδιαίτερη περίοδο της εφηβείας, το τέλος της σχολικής ηλικίας και τη γλυκιά  μετάβαση στα χρόνια των σπουδών.

Μέσα από το αυτό το συνονθύλευμα στίχων που αγγίζει το πέρας μιάς δεκαετίας, φαίνονται οι  ηλικιακές μεταβάσεις, βασισμένες άλλοτε στον λυρισμό και άλλοτε στον ρεαλισμό, καθώς και οι αλλαγές που συμβαίνουν στις σκέψεις μας σε συνάρτηση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Τήνου. 

Λίγα Λόγια από την Μαρία. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Τήνο.


Σε ηλικία 12 ετών διακρίθηκα Παγκυκλαδικά για την ποίηση μου σε μία άσκηση του σχολείου μου. Στα 18 μου, πήγα στη Αθήνα όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Προσχολική Αγωγή. Έπειτα, με τράβηξε ολάκερη η επιστήμη της Ψυχολογίας. Αποφοίτησα απο το Πανεπιστήμιο του Derby της Αγγλίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος και έπειτα έκανα την Εξειδίκευσή μου στην Ειδική Αγωγή.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, η ανάγκη μου για πνευματική έκφραση δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. Το 2010, στην εφημερίδα ‘Ενδοχώρα’ της Τήνου δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά κάποια ποιήματά μου.

Το 2011 γνώρισα τον κ.Γρυπάρη, ζωγράφο, γλύπτη, φιλόλογο, καθηγητή εικαστικής και αισθητικής αγωγής, ο οποίος και θέλησε να εικονογραφίσει κάποια κείμενά μου.
Σήμερα, ζώ και εργάζομαι ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ Ψυχοθεραπεύτρια στο νησί μου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.