Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβουλίου συζητήθηκε το τρίτο θέμα της ημερήσιας διατάξεως που αφορούσε την Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου (άξονας προτεραιότητας 14 – Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής χρήσης των πόρων με τον τίτλο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου».Το έργο που θα κατατεθεί ο φάκελος για να υπαχθεί στη συγκεκριμένη χρηματοδότηση είναι η επισκευή του κινηματογράφου "Αιολίς". Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό αγκάθι. Για να μπει στο ΕΣΠΑ ένα έργο πρέπει να υπάρχει ιδιοκτησία, το συγκεκριμένο κτίριο έχει δοθεί στο Δήμο Τήνου από το Υπουργείο Πολιτισμού επ' αόριστως.

Παρ' όλα αυτά, οι σκληρές προσπάθειες που γίνονται για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών γενιών στο νησί, ελπίζουμε να βρουν θετική ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς της χρηματοδότησης.

Τι θα περιλαμβάνει η επισκευή του Αιολίς. 

 Στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχουν τα φουαγιέ. Ο χώρος του ίντερνετ καφέ, με το μπαρ που εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες. Μικρή αίθουσα προβολών, χωρητικότητας 20 θέσεων. Χώροι υγιεινής για το κοινό και ιδιαίτερο χώρο για τα Α.με.Α.

Η συνολική χωρητικότητα στην αίθουσα προβολής είναι 224 θέσεις. Ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου διαμορφώνεται σε υπαίθριο κινηματογράφο. Τέλος, να αναφέρουμε ότι θα υπάρχει και ανελκυστήρας για την άνοδο στον 1ο όροφο.

Πρόκειται για ένα έργο που όλες οι γενιές της Τήνου το περίμεναν και το περιμένουν. Μια έξτρα επιλογή για τον ελεύθερο χρόνο τους. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και το έργο να δρομολογηθεί προς την αποπεράτωση του.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.