Ο Παιδικός Σταθμός Δήμου Τήνου είναι σε μια σπηλιά όλο μυστήριο, ενδιαφέρον και περιπέτεια!

……………….σαλπάρουμε για εξερεύνηση στο σπήλαιο του «Αλαδινού» ,στην Άνδρο. Έξι ομάδες  αναλαμβάνουν έξι αποστολές για τη «σπηλαιολογική εταιρεία». Με όλες μας τις αισθήσεις και με όλη μας τη φαντασία  κατεβαίνουμε στα έγκατα της γης και ανακαλύπτουμε αλαβάστρινους θαλάμους , μυστικούς κήπους,  κάστρα και κρυμμένα μυστικά!


«Σταλακτίτες», «Σταλαγμίτες», «Νυχρερίδες», «Αραχνούλες», «Πολύχρωμα  Πετρώματα» και «Γλύπτες της φύσης»    είναι οι ομάδες αποστολής! Καταγράφουν τη θερμοκρασία του σπηλαίου, βρίσκουν ζωντανούς οργανισμούς και παρατηρούν τη ζωή μέσα στο σπήλαιο, τρυπώνουν στους μυστικούς θαλάμους και ακούνε τα μυστικά τους, χαρτογραφούν το σπήλαιο και παρατηρούν  τα φαινόμενα ,σταλακτίτες, σταλαγμίτες , ελικτίτες και γκουρ, ανακαλύπτουν τα χρώματα και τις σχηματικές μορφές έτσι όπως η φύση τα καλλιτέχνησε.

Η ζωή μέσα στο σπήλαιο είναι σκοτεινή και μυστική ….Έξω από το σπήλαιο μας περιμένει η καλοκαιρινή φύση!

Ξαποσταίνουμε στη γέφυρα του Αλαδινού, θαυμάζουμε τη θέα της φύσης, χαλαρώνουμε κάτω από τα δέντρα, συλλέγουμε «πράσινους θησαυρούς» και φτιάχνουμε το φυτολόγιο του Παιδικού Σταθμού. Παρατηρούμε  και συγκρίνουμε τη ζωή έξω από τη σπηλιά . Φως, χώμα, νερό, δέντρα και ζωάκια, νεροχελώνες, χέλια, πάπιες, τα ταΐζουμε, τα φωτογραφίζουμε και παίζουμε μαζί τους…...

 Παιδικός Σταθμός Δήμου Τήνου 
ΑΝΔΡΟΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
Αποστολή εξετελέσθη!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.