Εγκαίνια: Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016
Διάρκεια έως 21 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργείας 19.00 έως 23.00
Χώρα Τήνου, 84200
Αλ. Λαγουρού & Ευαγγελιστρίας (πρώην Κούρος, έναντι ΚΕΠ )

Εκθέτουν: Δελλατόλας Γιάννης | Ναύτης Λευτέρης | Ροζάκης Χρήστος

Την εποχή που η εικόνα διαμορφώνεται και επιβάλλεται από την διαφήμιση υπηρετώντας την κατανάλωση, την εποχή που η εικόνα δεν αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις αλλά στην στιγμή και πάντα επιδερμικά, τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες, από διαφορετικές γενιές, συμπράττουν για να μας δείξουν τις εικόνες τους. Το κάθε έργο τους είναι χιλιάδων λέξεων ποίησης αλλά και μεγάλου βάθους, που μας φέρνει στο φως τις ρίζες της ανθρώπινης ανάγκης.


Ο Γιάννης, ο Λευτέρης και ο Χρήστος (εγκατάσταση, γλυπτική και κολάζ αντίστοιχα) δεν παραβλέπουν την λαϊκή τέχνη, ούτε την θρησκευτική ευλάβεια, που πλημμυρίζει τον άνθρωπο όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον έρωτα και τον θάνατο. Γνωρίζουν άψογα την λειτουργία του φωτός και την φύση των υλικών, χρησιμοποιώντας τα με σεβασμό.
Η δουλειά τους καλύπτει τόσο πολύ τα οπτικά κενά της καθημερινότητας, που η ψυχή του θεατή, αναβλύζει μουσική και ποίηση.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.