Έκθεση χαρακτικών: «Η Τήνος με τα μάτια των περιηγητών», 8-27 Αυγούστου 2016

Όλη η ιστορία της χαρτογράφησης του νησιού στο Tinos Habitart στον Τριαντάρο Τήνου
Έκθεση με θέμα: «Η Τήνος με τα μάτια των περιηγητών» θα πραγματοποιηθεί στις 8-27 Αυγούστου 2016, στον εκθεσιακό χώρο του Tinos Habitart στον Τριαντάρο Τήνου.

Εκτίθεται η μεγάλη συλλογή χαρακτικών της Κατερίνας Σαράφη, συγγραφέως του λευκώματος: «Τήνος: χάρτες – ενδυμασίες, 15ος - 19ος αιώνας» του 2008, ένα έργο αναφοράς για την ιστορία και τη λαογραφία του κυκλαδίτικου νησιού.


Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Τήνο των προηγούμενων αιώνων, να δουν όλη την ιστορία της χαρτογράφησης του νησιού μέχρι και τον 20ό αιώνα, καθώς και να ξεναγηθούν από την ίδια τη συγγραφέα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χαρακτική αλλά και τον τρόπο ζωής των κατοίκων εκείνης της εποχής.

Το λεύκωμα «Τήνος: χάρτες – ενδυμασίες, 15ος - 19ος αιώνας» θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην έκθεση. Περισσότερες πληροφορίες: katerinasarafi@gmail.com

Info:

Εγκαίνια: 8 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:30. Θα προλογίσει ο ερευνητής κ. Κώστας Δανούσης.

Διάρκεια έκθεσης: 8/8/2016 – 27/8/2016
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00-22:30

Υπεύθυνη διοργάνωσης και επικοινωνίας: κ. Χρυσάνθη Κοπέλου

Η έκθεση αφιερώνεται στον Νίκο Σαράφη.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.