Η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Τήνου, μετά από 160 χρόνια ζωής και προσφοράς, θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το νησί. Πλήττει πρωτίστως τις επαγγελματικές ομάδες που κινούνται γύρω από την υπηρεσία αυτή (δικηγόρους, μηχανικούς, μεσίτες, συμβολαιογράφους, κλπ) αλλά και τον κάθε πολίτη. Για κάθε πιστοποιητικό και αντίγραφο συμβολαίου θα υπάρχει ανάγκη μετακίνησης αφού οι νομοθέτες μας εκλαμβάνουν ότι στεριανή και νησιωτική Ελλάδα είναι ένα και το αυτό. Τίθενται και ζητήματα ασφάλειας των συναλλαγών και φυσικά μιας ακόμη σοβαρής οικονομικής επιβάρυνσης για τους πολίτες. Όλα αυτά είναι εξοργιστικά επειδή γίνονται σε βάρος νησιών αλλά ειδικά εδώ και επειδή το Δημόσιο έχει ζημία από την μεταβολή αυτή, δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα ποίους ωφελεί η συγκεκριμένη μεταβολή και πού αποσκοπεί…

Η ψηφοφορία έκλεισε

Για να προασπίσουμε το Υποθηκοφυλακείο Τήνου, πρέπει μέχρι αύριο 5η Ιουλίου 2016, ώρα 14.00, που "κλείνει" η διαβούλευση αυτού του κατάπτυστου και προχειρότατου σχεδίου νόμου, όσοι μπορούμε, να προβούμε σε ευπρεπή σχολιασμό της κατάργησής του, ως Τηνιακοί, ως νησιώτες και ως πολίτες που βλέπουμε μια προτεινόμενη (κατακαλόκαιρο) αλλαγή και πάλι προς το χειρότερο αλλά αυτή τη φορά με την πρωτοτυπία ότι η μεταφορά στη Σύρο και η μετατροπή του Υποθηκοφυλακείου μας σε έμμισθο, ζημιώνει και το Ελληνικό Δημόσιο, άρα όλους μας.

Οι ήττες σε άλλες προσπάθειές μας δεν πρέπει να λειτουργούν ανασταλτικά (Δ.Ο.Υ. Τήνου, ΦΠΑ, κλπ). Αντίσταση στις πολιτικές αυτές και αγώνα για την προστασία της νησιωτικότητας, πρέπει να κάνουμε μέχρι τελικής δικαιώσεως. Όχι μόνο για μας αλλά και για την Τήνο που οφείλουμε να παραδώσουμε στους νεώτερους. Την οποία μάλλον οι κρατούντες την ονειρεύονται ως ένα μέρος που το καλοκαίρι θα γεμίζει τα κρατικά ταμεία και κατά τα λοιπά ως έναν τόπο αποψιλωμένο από κάθε δημόσια αρχή. Το δε Σύνταγμα και τις διατάξεις του, μάλλον τις έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια
HTML Comment Box is loading comments...

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.