κοινωνῶ -έω

εχω η πράττω σε κοινωνία με κάποιον, έχω μερίδιο η συμμετέχω σε κάτι μαζί με κάποιον άλλον

kinono σημαίνει Συμμετέχω. Ρήμα μεταβατικό και αμετάβατο.

Δίνω και παίρνω, συνδιαλέγομαι, αντιδρώ, παίρνω μέρος στην Τέχνη. Λογίζω την τέχνη όχι ως θέαμα, αλλά ως παρορμητική δύναμη, παράγοντα συνένωσης και αλλαγής που έρχεται μέσα από το νέο.


Αυτή είναι και ο κεντρικός στόχος του kinono. Να ενώσει, να αλλάξει, να αναδείξει με κέντρο την Τήνο, την καλλιτεχνική πρόταση νέων δημιουργών.

Σε συνεργασία με  το Φεστιβάλ της Τήνου, δύο κάτοικοι του νησιού δημιουργούν για πρώτη φορά ένα artgathering στο νησί. Με κεντρικό άξονατις εικαστικές τέχνες, η μουσική, ο χορός, το θέατρο και ο κινηματογράφος, θα πλαισιώσουν το kinono δημιουργώντας μια διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Για 14 ημέρες, 50 καλλιτέχνες θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να «κοινωνήσουν» σε ένα καλλιτεχνικό μονοπάτι τέχνης που εκτείνεται σε 6 διαφορετικούς χώρους του νησιού.BigNoseAttack, Nightstalker, Jumboyaya,15 εικαστικοί από την A.Σ.Κ.Τ., είναι μερικοί μόνο από τους δημιουργούς που θα συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φορείς της Α.Σ.Κ.Τ., το φεστιβάλ Μηδέν, τοπικούς φορείς και ακαδημαϊκούς το πρόγραμμα του kinono περιλαμβάνει εκθέσεις, ομιλίες, workshops, συναυλίες, προβολές ταινιών μικρού μήκους, videoart, παραστάσεις θεάτρου και χορού.

Σας προσκαλούμε όλους στη νέα μεγάλη γιορτή της Τήνου για να μεταλάβουμε αυτό που πρέπει να είναι κοινό, την Τέχνη.

Τιμές εισιτηρίων: €5-€10.Τα workshops, οι ομιλίες και οι προβολές ταινιών έχουν ελεύθερη είσοδο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια -Διοργάνωση: Χρήστος Αρτέμης, Μάριος Βιδάλης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: http://www.kinono.org

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.