Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα την εγγραφή της τηνιακής μαρμαροτεχνίας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, ώρα 20.00, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).


Θα μιλήσουν

Σταυρούλα Φωτοπούλου
Διευθύντρια Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ΥΠΠΟΑ

Αλέκος Ε. Φλωράκης
δρ εθνολόγος, λαογράφος

Λεωνίδας Χαλεπάς
Διευθυντής Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου

Βασιλική Ελευθερίου
Διευθύντρια Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, ΥΠΠΟΑ

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σίμος Ορφανός, Δήμαρχος Τήνου.

Προλογίζει-συντονίζει
Ανδρέας Λαπούρτας

Είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή 29/7 (10.00-15.00), με αφετηρία το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, θα πραγματοποιηθεί για το κοινό οργανωμένη περιήγηση στο νησί, με ξεναγό τον Αλέκο Ε. Φλωράκη, επιστημονικό υπεύθυνο του Μουσείου (δωρεάν, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στο τηλ. 22830 31290).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη στήριξη του Δήμου Τήνου, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγ. Γέροντα 6, Αθήνα 105 58
Ιστοσελίδα: www.piop.gr

Πληροφορίες

Τ: 22830 31290
Τ: 210 3218022

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.