Στο μεγαλύτερο θρησκευτικό προσκύνημα του Ελληνισμού στο ιερό νησί της Τήνου για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και της 76 ης επετείου από τον τορπιλισμό του καταδρομικού «ΕΛΛΗ» στο λιμάνι του νησιού, συμμετείχε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και των τοπικών Αρχών, καθώς και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης. Μετά την ολοκλήρωση του θρησκευτικού τελετουργικού από τους Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ.λ.π κ. Δωροθέου Β', Φθιώτιδας κ. Νικολάου και Ιερισσού κ. Θεόκλητου, ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«H εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι ημέρα χαρμολύπης για τον χριστιανισμό. Το ιερό νησί της Τήνου είναι στη συνείδηση των Ελλήνων απόλυτα ταυτισμένο με τη Χάρη Της. Και τούτο γιατί εδώ το θαύμα της Πίστης αναβλύζει και από τις, πάντα ζωντανές, μνήμες αλλά και τα συντρίμμια της "Έλλης". Με την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και με συμμάχους την ενότητα και την εθνική ομοψυχία, το Αιγαίο στέλνει σήμερα μήνυμα αγάπης, και ελπίδας. Η χώρα μας έχει μπροστά της ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο. Είναι στο χέρι μας να τον μετατρέψουμε σε δρόμο συμπόρευσης και εθνικού μέλλοντος».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.