Η κωμωδία που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2014 στο Πάνορμο Τήνου, θα προβληθεί στους κινηματογράφους της Ελλάδας στις 11 Αυγούστου. Να θυμίσουμε πως η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε Αμερική και Γερμανία με τις κριτικές να είναι θετικές.Τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται ο Κρίστοφ Μαρία Χερμπστ. Ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος γερμανικής τράπεζας (Γιοργκ Γκάισνερ) καταφθάνει στο ελληνικό νησί, όχι για διακοπές αλλά για δουλειά. Η υποδοχή δεν είναι μετά βαΐων και κλάδων, τουναντίον.

Στόχος της επαγγελματικής αποστολής στην οποία βρίσκεται είναι να διενεργήσει ελέγχους στις εγγυήσεις δανείων που έχουν λάβει έλληνες κάτοικοι της περιοχής που είναι πελάτες της τράπεζας. Οφείλει να εξακριβώσει πρώτον, αν πράγματι οι εγγυήσεις αυτές υπάρχουν κι έπειτα, σε τι ποσό ανέρχονται προκειμένου να διευκολυνθεί η αποπληρωμή των δανείων αλλά και η διασφάλιση της τράπεζας –η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

«Θέλει μόνο να πάρει λεφτά» λέει ένας γηραιός κύριος στο καφενείο του νησιού κατά την άφιξη του τραπεζίτη. Από την πλευρά του ο Γιοργκ Γκάισνερ έχει τον άχαρο ρόλο να εξακριβώσει εάν όντως υπάρχει ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ένα νοσοκομείο, για τα οποία η τράπεζα έχει υπόνοιες ότι είναι στην πραγματικότητα… ανύπαρκτα. Επίσης πρέπει να ελέγξει εξονυχιστικά όλα τα εχέγγυα για την εξυπηρέτηση δανείων, φορολογικά στοιχεία, περιουσίες, καταθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αναγκάζεται να συγχρωτιστεί με τους ντόπιους, προύχοντες αλλά και απλούς κατοίκους του νησιού, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας του νησιού. Από ατσαλάκωτος γραφειοκράτης αποκαλύπτει ή ανακαλύπτει σταδιακά την ανθρώπινη πλευρά του, αφήνεται να γευθεί τις ομορφιές του Αιγαίου που του προσφέρονται απλόχερα, ακόμη και να ερωτευθεί μια γοητευτική Ελληνίδα.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.