Επαναλαμβανόμενες επιστολές με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Τήνου στέλνει ο κ. Ιωάννης Γιαγιάς (πρόεδρος του Κ.Υ.) στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε στάλθηκαν συνολικά οχτώ επιστολές οι πρώτες αφορούν την καθαριότητα του κτηρίου και οι δεύτερες την στελέχωση του.

Η πρώτη επιστολή για την καθαριότητα στάλθηκε τον Ιούνιο του 2016 σας την μεταφέρουμε παρακάτω.


Όπως σας είναι γνωστό, από το Μήνα Σεπτέμβριο 2015, η καθαριότητα του Κέντρου Υγείας Τήνου γίνεται με έκτακτα μέσα, βοήθεια από το Δήμου Τήνου, τον Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Τήνου «Νικόλαο Κόγκο» και κάποιες χορηγίες διαφόρων συλλόγων του νησιού και των συμπατριωτών μας. 

Όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι χορηγίες έχουν εξαντληθεί η βοήθεια των συμπατριωτών μας επίσης και είμαστε σε απεγνωσμένη κατάσταση. 

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ούτε υποτυπωδώς πλέον η καθαριότητα σε χώρο πάνω από 1000 m2 εσωτερικών χώρων και πολλών εξωτερικών και σας καλούμε χωρίς καθυστέρηση να δώσετε λύση στο τόσο σοβαρό και χρόνιο θέμα ενόψη και του επερχόμενου θέρους που γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η σωστή καθαριότητα για να μην γινόμαστε δέκτες δυσμενών σχολίων.

Απάντηση δεν δόθηκε ΠΟΤΕ, επί του θέματος στάλθηκαν συνολικά άλλες τέσσερις επιστολές στις 19/7, 27/7, 29/7 και 4/8. Όλες οι επιστολές κινούνταν στο ίδιο μήκος και ζητούσαν την άμεση παρέμβαση. Μάλιστα, η τελευταία επιστολή κάνει λόγο για αγνόησή των εγγράφων του Κ.Υ. Τήνου από τη ΔΥΠΕ.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και άλλο ένα πρόβλημα του Κ.Υ. που αφορά την στελέχωση του, ο κ. Γιαγιάς έστειλε συνολικά άλλες 4 επιστολές (10/6, 22/7, 29/7 και 4/8). Το Κέντρο Υγείας στερείτε από Παθολόγους ή Ιατρούς Γενικής Ιατρικής μάλιστα να τονίσουμε πως και οι τέσσερις οργανικές θέσεις είναι κενές.

Στην τελευταία επιστολή το Κ.Υ. απαιτεί να εκτελούνται εφημερίες όπως ο νόμος προβλέπει. Εάν συνεχιστεί έτσι πως θα καθοριστούν οι εφημερίες το μήνα Σεπτέμβριο χωρίς παρουσία Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού; 

Κύριοι της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), τι είναι πιο σημαντικό από την υγεία; 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.