ΠΗΓΗ: www.seazoom.gr

Σήμερα (15/8) το πρωϊ στις 9 αναχώρησε από το λιμάνι της Τήνου το ΤΠΚ ΜΠΛΕΣΣΑΣ, το οποίο μετέφερε επίσημους, με προορισμό το σημείο που βυθίστηκε το ΕΛΛΗ, με σκοπό την κατάθεση στεφάνων και την απόδοση τιμών στους νεκρούς του τορπιλισμένου ελληνικού καταδρομικού από ιταλικό υποβρύχιο, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου του 1940.


Στις 11.30 η εικόνα της Μεγαλόχαρης έφθασε στην παραλία του νησιού συνοδευόμενη από ναύτες, λιμενικούς και πλήθος κόσμου, και ακολούθησε δοξολογία. Τα πλοία που περνούσαν εκείνη την ώρα έξω από το νησί, HELLENIC HIGHSPEED, FAST FERRIES ANDROS, SUPERFERRY και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π, απέδωσαν με τη σειρά τους τιμές, σφυρίζοντας και δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στις εκδηλώσεις του νησιού.


Χθες, λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα, το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ προσέγγισε το νησί και με καπνογόνα και βεγγαλικά χαιρέτησε κι αυτό τις εκδηλώσεις ενώ το μεσημέρι και το ΑΡΙΑΔΝΗ πραγματοποίησε μικρή παρρέκλιση από το δρομολόγιο του για να αποδώσει κι αυτό τιμές.

Τα πλοία που ήρθαν φέτος από πλευράς Π.Ν. στην Τήνο ήταν η Φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ, το ΤΠΚ ΜΠΛΕΣΣΑΣ, το Αρματαγωγό ΧΙΟΣ που λόγω των ισχυρών ανέμων περέμεινε αρόδου και δεν έδεσε στο λιμάνι, το Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ και από πλευράς Λιμενικού Σώματος το ΓΑΥΔΟΣ.Φωτορεπορτάζ για το seazoom, Ματέο Παρασκευά

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.