Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου. Μια συνεδρίαση που είχε διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών. Στην αρχή όπως συνηθίζετε ο Δήμαρχος Τήνου έκανε μια ενημέρωση στο σώμα αναφορικά με τα τεκταινόμενα του νησιού.

Η αρχή έγινε με τον τομέα του τουρισμού όπου χθες γράψαμε τι συζητήθηκε από όλες τις πλευρές (διαβάστε εδώ). Στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της καθαριότητα και της ύδρευσης - αποχέτευσης για τον αγώνα που έδωσαν προκείμενου να είναι όλοι οι επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού σε ένα ικανοποιητικό βαθμό εξυπηρέτησης. Τέλος, έγινε αναφορά και στην ομάδα του Κ.ΕΠ.Υ.Δη.Τ. για το Φεστιβάλ που είναι σε εξέλιξη στο νησί.

Στη συνέχεια τον λόγο είχε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς όπου έθιξε κάποια προβλήματα όπως η χρήση των τουαλετών, το κλείσιμο της παραλιακής ζώνης και μερικά χωριά που ανά διαστήματα δεν είχα νερό κατά την τουριστική περίοδο. Γι' ακόμα μια αφορά έθιξε το θέμα του δεματοποιητή και χαρακτήρισε την κατάσταση απελπιστική.

Ο κ. Πέτρος Κουσουνάδης εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας όπου αρχικά συμφώνησε με τον κ. Κροντηρά για το θέματα των σκουπιδιών. Ανέφερε επίσης πως σε σχέση με άλλες χρονιές ο τομέας της ύδρευσης λειτούργησε σε καλύτερα επίπεδα. Αναφορά έκανε και στις αναλύσεις του νερού και ζήτησε στοιχεία των προηγούμενων μηνών. Τέλος, έθιξε το θέμα της παιδικής χαράς στην περιοχή του Μύλου, και τόνισε πως οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι οφείλεται στις ακαθαρσίες των αδέσποτων ζώων.


Σε λίγες μέρες θα αναρτήσουμε και το βίντεο της συνεδριάσεως

Σε ότι αφορά τα θέματα της ημερησίας διατάξεως:

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα θέματα 1ο) έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής, στοιχείων εσόδων και εξόδων του Δήμου Τήνου, Β΄ τριμήνου 2016, 2ο) Αποδοχή επιχορήγησης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2011ΕΠ76700012) ποσού 253.840,37 ευρώ (20.000,00 ευρώ για το 2016), για το έργο «Αποπεράτωση Αθλητικού Γυμναστηρίου Δήμου Τήνου» και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων οικον. έτους 2016.

Στο τρίτο θέμα που αφορούσε την αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Τήνου και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, οικον. έτους 2016, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Η μειοψηφία τόνισε ότι διαφωνεί με την διαδικασία και για αυτό μειοψηφεί ενώ η ελάσσονα ψήφισε παρών.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν επίσης τα θέματα 4ο) Αποδοχή επιχορήγησης ΥΠΕΣ από ΚΑΠ για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων κλπ ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχόλησης των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» και αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. έτους 2016, 5ο) Αποδεσμεύσεις αχρησιμοποίητων υπολοίπων ποσών που είχαν αναληφθεί με προηγούμενες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, 6ο) Συνδιοργάνωση με το αθλητικό σωματείο ΤΑΚ Περιστεριώνας του «Βasketball Camp   υπό την επιμέλεια του Παναγιώτη Γιαννάκη», που θα λάβει χώρα στις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ψήφιση σχετικής πίστωσης

Το ίδιο έγινε και με τα θέματα 7ο) Λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση με το Ρωσόγλωσσο περιοδικό «9 Μούσες» του Διεθνούς Ρωσόφωνου Φεστιβάλ Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Τήνο και ψήφιση σχετικής πίστωσης 8ο) Έγκριση απολογισμού εσόδων και εξόδων, οικον. έτους 2015, του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Δήμου Τήνου, 9ο) Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Τήνου – Αποπεράτωση, 10) Τροποποίηση της 27/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του κλιμακίου της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας, 11) Λήψη απόφασης επί αιτήσεως ΔΕΔΔΗΕ για την χορήγηση άδειας εκσκαφής.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν και τα θέματα που αφορούσαν τις εγκρίσεις για τα καταστήματα. Στο θέμα 15ο που αφορούσε την τροποποίηση τουριστικού πλάνου δράσης της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Τήνου εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τέλος, εγκρίθηκαν ομόφωνα το 16) Συγκρότηση ειδικού ελεγκτικού οργάνου για τη διενέργεια ελέγχου τήρησης των όρων λειτουργίας των παιδότοπων και ορισμός μελών αυτού 17) Εξέταση αιτήματος Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για παραχώρηση χώρου με σκοπό την λειτουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στον Δήμο Τήνου.

Το Θέμα 18ο αν και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, που αφορούσε την εξέταση αιτήσεων αναφορικά με ανταποδοτικά τέλη και υπηρεσίες, οι τόνοι ανέβηκαν. Το θέμα αφορούσε ουσιαστικά για πολίτες του νησιού που τους έγιναν λάθος μετρήσεις στα ρολόγια τους (ύδρευσης) ή τυχών άλλα προβλήματα και ζητούσαν μείωση της προβλεπόμενης τιμής. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.