Την βραδιά της πανσελήνου, στο Βεναρδάδο της Τήνου, απολαύσαμε μοναδικά μουσικά ακούσματα συνθέσεων και στίχου Γιάννη Μαρκόπουλου, που απέδοσαν υπέροχα, οι Λάκης Χαλκιάς, Δάφνη Ζουρνατζή και Άγγελος Ανδριανός. Ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ Δήμου Τήνου, Μανώλης Σώχος έκανε την ακόλουθη προσφώνηση στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη:"Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να στραφούμε στη δύναμη του πολιτισμού, για να σταθούμε στα πόδια μας".

Λόγια του μεγάλου μας συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου, της εμβληματικής αυτής φυσιογνωμίας, στο χώρο της τέχνης, που είναι αληθινά, αφού ο ελληνικός πολιτισμός είναι παγκόσμιος φωτοδότης πολιτισμού, στους αιώνες των αιώνων και πάνω σε αυτόν πρέπει να κτίζουμε, παράγοντας σύγχρονο πολιτισμό, κάτι που έκανε ο Γιάννης Μαρκόπουλος, με το έργο του.

Αγαπητέ Γιάννη Μαρκόπουλε.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ Δήμου Τήνου, ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός, το Δ.Σ., οι Μπεναρδιανοί, κάτοικοι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, που τόσο μας βοηθούν στις εκδηλώσεις μας και ευγενικά μας παρεχώρησαν το χώρο τους, γι αυτή τη βραδιά και τους ευχαριστούμε γι αυτό, οι κάτοικοι της Έξω Μεριάς Τήνου, του τόπου που ανέδειξε τους αριστείς της σμίλης και του χρωστήρα, Χαλεπά, Λύτρα, Φιλιππότη, Σώχο, Βιτάλη, οι Τηνιακοί, το φιλόκαλο κοινό της Τήνου, εγκάρδια σε καλωσορίζουμε στο νησί μας και σου αποδίδουμε τις οφειλόμενες τιμές για το έργο σου, γιατί με αυτό δημιούργησες τεράστια παρακαταθήκη πολιτισμού στη Χώρα μας και στη διεθνή μουσική Κοινότητα.

Γιάννη Μαρκόπουλε. 

 Με τη μουσική σου, τη δική σου μουσική σχολή, τη δική σου συνθετική ταυτότητα, μας χάρισες τραγούδια, που ύμνησαν τις αγωνίες και τους αγώνες των Ελλήνων, τους πόθους, τους καημούς, αλλά και την παλληκαροσύνη τους. Με τις συνθέσεις σου επαναπροσδιόρισες τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Πάντρεψες τα συμφωνικά ορχηστικά όργανα με τα τοπικά παραδοσιακά. Έκανες κίνημα, το: Επιστροφή στις Ρίζες. 

Γι αυτό τα τραγούδια σου, θα τα τραγουδούν και οι επόμενες γενιές των Ελλήνων και η μουσική σου, που περιέχει στοιχεία πρωτοπορίας θα είναι παγκόσμια μουσική και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, πρωτοπόρος.

Τήνος, 20 Αυγούστου 2016, Μανώλης Σώχος, Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.